Praėjusį savaitgalį J. Mikulskytė Egipte vykusiame Tarptautinės teniso federacijos (ITF) serijos turnyre triumfavo tiek vienetų, tiek dvejetų varžybose.

Apskritais, šiais metais ji laimėjo du pirmuosius savo ITF vienetų turnyrus, o dvejetų turnyrų titulų skaičių padidino iki penkių.

JAV studentų (NCAA) čempionate J. Mikulskytė atstovavo Kentukio universitetui kartu su tautiete Akvile Paražinskaite. Komandų varžybose Kentukio universitetas šiemet pasirodymą baigė antrajame rate. Antrajame rate nutrūko J. Mikulskytės žygis ir asmeninėse varžybose.

Interviu naujienų agentūrai ELTA 765-ąją vietą pasaulio reitinge užimanti J. Mikulskytė papasakojo apie savo pasirinkimą išvykti į JAV, finansinius iššūkius ir naujus tikslus.

– Pastarieji mėnesiai tau buvo puikūs – laimėti pirmi ITF vienetų turnyrai, pergalės dvejetuose. Ar tikėjaisi tokių gerų rezultatų? Kas juos lėmė?, – ELTA paklausė J. Mikulskytės.

– Jaučiuosi labai gerai. Rezultatai neblogi, bet tikiuosi, kad ateityje galiu žaisti dar geriau. Manau, kad mano rimtas nusiteikimas buvo labai svarbus geriems rezultatams. Žinojau, kad pabaigusi mokslus, pasinersiu vien tik į tenisą ir jam atsiduosiu 100 proc. Žiūrėsiu, kur tai mane nuves.

– Kokias studijas baigei JAV? Kaip vertini visus tuos ketverius metus?

– Mano specialybe buvo „Verslo, sveikatingumo valdymas ir turizmas“. Dėl išvykos į JAV tikrai nesigailiu. Manau, kad per šiuos metus subrendau ne tik kaip sportininkai, bet ir kaip asmenybė.

– Kaip įvertintum savo ir universiteto pasirodymą NCAA čempionatuose? Ar patiko lygis, treniruotės?

– Deja, mūsų rezultatai neatspindi tikslų, kuriuos buvome užsibrėžę. Galėjome pasirodyti kur kas geriau. Asmeniškai, mano rezultatai buvo tikrai neblogi, ypač paskutiniais metais. Laimėjau mačus prieš tikrai geras žaidėjas. Lygis tarp universitetų yra gan aukštas, ypatingai mano konferencijoje. Visos komandos turi gerų žaidėjų ir kiekvienas mačas buvo sunkus. Iš jų buvo galima pasimokyti ir pasisemti patirties.

– Ar visada žinojai, kad po studijų žaisi profesionaliai?

– Manau, kad per paskutinius dvejus metus galutinai apsisprendžiau, kad po mokslų bandysiu žaisti toliau. Dabar mano dėmesys yra skirtas tik tenisui, varžyboms ir treniruotėms.

– Kur dabar treniruojiesi? Ar tenkina sąlygos?

– Dabar daugiausiai laiko praleidžiu treniruodamasi Prancūzijoje. Taip pat, kai grįžtu į Lietuvą, sportuoju Šiaulių teniso akademijoje. Kol kas jokių problemų dėl treniruočių neturiu.

– Tenisas yra gana brangi sporto šaka. Ar užtenka finansavimo?

– Taip, tenisas yra labai brangus sportas. Finansai yra labai svarbus faktorius norint žaisti, treniruotis ir keliauti po turnyrus. Be papildomų finansų, pragyventi teniso žaidėjų beveik neįmanoma. Šiuo metu jokių rėmėjų neturiu. Taip kad bet kokia finansinė pagalba pagelbėtų ir labai viliuosi, kad artimiausiu metu sulauksiu rėmėjų dėmesio.

– Jau senokai nežaidei už Lietuvos rinktinę Federacijų taurėje. Ar liko noras atstovauti šaliai?

– Federacijų taurėje ilgą laiką nežaidžiau, nes per mokslo metus varžybų tvarkaraščiai buvo tiesiog nesuderinami. Tikiuosi ir būčiau labai laiminga, galėdama žaisti už Lietuvą kitais metais (2020 metais Federacijų taurės turnyras vyks Vilniuje – red. past.).

– Kuo tave patraukė tenisas? Kur semiesi motyvacijos sportuoti?

– Tenisas yra be galo didelė mano gyvenimo dalis. Žaidžiu jį nuo mažų dienų ir be jo šiandien neįsivaizduočiau savo gyvenimo. Motyvacijos semiuosi iš geriausių pasaulio tenisininkių, taip pat žmonių, kurie mane supa. Tai mane skatina sunkiai dirbti ir nepasiduoti.

– Kokie artimiausi planai? Ar bandysi patekti į didesnio prizinio fondo ITF turnyrus?

– Tikiuosi, kad iki metų pabaigos pasaulio vienetų reitinge pakilsiu iki 500 vietos, o dvejetų – iki 400. Toks pasiekimas būtų neblogas. Šnekant apie turnyrus, tai tikslaus tvarkaraščio dabar neturiu, bet žinoma, bandysiu žaisti ir aukštesnio rango turnyrus. Viskas priklausys nuo rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)