Sportininko ir jo atstovų teigimu, tokią sumą bendrovė jam privalo sumokėti pagal 2015 metais pasirašytą bendradarbiavimo sutartį.

Bendrovė su ieškiniu nesutinka, teigdama, jog R. Berankis neišpildė sutartyje numatytų reikalavimų.

Ieškinį nagrinėjantis Kauno apygardos teismas BNS informavo, kad bendrovė su R. Berankiu sudarė penkerių metų trukmės sutartį, pagal kurią tenisininkui turėjo būti mokamas atlyginimas, o už tai „Birštono mineraliniai vandenys“ įgijo teisę ant savo gaminamo vandens ar renginių metu populiarinimo tikslais naudoti R. Berankio atvaizdą ir vardą.

R. Berankis taip pat įsipareigojo dalyvauti bendrovės organizuojamuose renginiuose, filmavimuose.

„Birštono mineraliniai vandenys“ turėjo mokėti R. Berankiui už jo atvaizdo panaudojimą, be to, įsipareigojo papildomai sumokėti už kiekvieną jo dalyvavimą „Grand Slam“ kategorijos turnyruose.

Pasak ieškovo, bendrovė aktyviai naudojo jo vardą ir įvaizdį savo produkcijos populiarinimui, tačiau po 2016 metų kovo jokių mokėjimų pagal sutartį neatliko.

Tuo tarpu „Birštono mineraliniai vandenys“ teigia, jog sutarties sąlygų neišpildė pats R. Berankis.

Jų teigimu, jis pagal suderintą grafiką turėjo dalyvauti bendrovės organizuojamuose ar su jos veikla susijusiuose viešuose renginiuose, filmavimuose ir kitoje veikloje, tačiau susisiekus su ieškovu telefonu jis, jeigu ir atsiliepdavo, informuodavo, kad yra išvykęs treniruotis į užsienį, todėl beveik iš viso nedalyvavo atsakovės organizuotuose renginiuose.

Pasak bendrovės, R. Berankis sudalyvavo pirmoje fotosesijoje, tačiau po to atsakovės renginiuose nedalyvavo, todėl atsakovė iš esmės negavo to, ko tikėjosi iš sutarties ir tai laikytina esminiu sutarties pažeidimu.

„Birštono mineraliniai vandenys“ teismui nurodė laikantys, kad ieškovas iš esmės pažeidė sutartį, neatliko joje numatytų pareigų, todėl jam nepriklausė ir sutartyje numatytas atlygis.

Taip pat bendrovė atkreipė dėmesį, jog sutartyje numatyta teisė vienašališkai nutraukti sutartį ieškovui dėl bet kokių priežasčių nustojus užsiiminėti profesionalia lauko teniso žaidėjo veikla. R. Berankis 2016 metų lapkritį patyrė traumą, dėl kurios ilgai nežaidė ir nedalyvavo turnyruose.

Tuomet „Birštono mineraliniai vandenys“ teigia žodžiu informavę jį apie sutarties nutraukimą ir mano, kad ji laikytina nutraukta nuo 2016 metų lapkričio ir sportininko reikalavimai nėra pagrįsti.

Bendrovė taip pat teigia neturėjusi pareigos mokėti R. Berankiui kito pagal sutartį numatyto atlygio nuo 2017 metų kovo, nes jis ATP reitingų lentelėje nukrito žemiau 120 vietos.

Antradienį šios civilinės bylos posėdyje apklaustas liudytojas, o šalių atstovai pateikė paaiškinimus. Kitas posėdis byloje numatytas lapkričio 6 dieną.

Šiuo metu R. Berankis ATP geriausių tenisininkų reitinge užima 63-iąją vietą. Jo asmeninis rekordas ATP reitinge yra 50-a vieta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)