49-erių rumunas, B1 TV kanale vedantis vakaro pokalbių šou laidą, JAV teniso superžvaigždę S. Williams eteryje sulygino su beždžione.

„S. Williams atrodo kaip viena iš tų beždžionių su raudonu užpakaliu, kurias galima pamatyti zoologijos sode. Jeigu ant tų beždžionių užpakalių užmautum kelnes, jos atrodytų lygiai taip pat, kaip Serena atrodo teniso kortuose“, – pareiškė Rumunijoje populiarus R. Banciu, dėl savo rasistinio pareiškimo sulaukęs pasmerkimo tiek gimtinėje, tiek užsienyje.

Tokį komentarą R. Banciu paleido apžvelgdamas „US Open“ turnyro finalą, kuriame S. Williams pralaimėjo Kanadai atstovaujančiai rumunų kilmės tenisininkei Biancai Andrescu.

Į pasisakymą sureagavo Rumunijoje veikianti Nacionalinė kovos su diskriminacija tarnyba. Ji 49-erių rumunui skyrė 1700 eurų baudą ir griežtai sukritikavo laidų vedėją.

„Vergija, be visų kitų jos aspektų, buvo grindžiama juodaodžių žmonių lyginimu su beždžionėmis. Tokie pareiškimai yra kraštutinio rasizmo forma“, – viešame savo spaudos pranešime konstatavo tarnyba, pažymėjusi, kad rasistinių apraiškų R. Banciu pasisakymuose girdi jau ne pirmą kartą.

Tiesa, nepaisant savo beprotiškų ir neetiškų komentarų, R. Banciu savo darbo vietą B1 TV kanale išsaugo ir toliau.

37-erių S. Williams yra viena iš geriausių visų laikų tenisininkių. Amerikietė yra laimėjusi 23 „Didžiojo kirčio“ turnyrus – daugiausiai iš visų teniso profesionalų tarp vyrų ir moterų.

Ilgus metus pasaulio reitingų viršūnėje karaliavusi S. Williams šiuo metu WTA geriausiųjų sąraše užima 9-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)