Finale lietuvis per 2 val. 3 min. 6:3, 5:7, 6:4 nugalėjo 30-metį Taivano atstovą Jasoną Jungą (129-oji pasaulio raketė).

29-erių metų R. Berankis, kuris pasaulio reitinge yra 76-as, šiame mače atliko keturis neatremiamus padavimus, o jo varžovas – šešis. Abu tenisininkai padarė po dvi dvigubas klaidas.

„Šio mačo nesisekė taip kontroliuoti, kaip ankstesnius, pusfinalyje ir antrame rate. Tuomet jaučiau, kad nuo pirmojo taško viskas buvo mano rankose, – atptour.com kalbėjo R. Berankis. – Šiandien pirmąjį setą kontroliavau, tačiau antrajame nelabai sekėsi ir jį pralaimėjau. Reikėjo atiduoti korte visas jėgas, kad laimėčiau. Tai buvo išties sunki dvikova. Jasonas žaidė tikrai gerai.“

Su J. Jungu mūsiškis susitiko antrą kartą. 2014 metais „Challenger“ turnyre Japonijoje taip pat pergalę šventė lietuvis – 7:5, 2:6, 6:1.

Tai buvo jau 13-asis R. Berankio laimėtas „Challenger“ serijos vienetų turnyras karjeroje ir ketvirtas – šiemet. Jis taip pat šįmet laimėjo turnyrus Rene Prancūzijoje, Dramondvilyje Kanadoje ir Busane Pietų Korėjoje.

Po šios pergalės R. Berankis susilaukė dėmesio ir oficialioje ATP interneto svetainėje.

„Karščiausias ATP „Challenger“ turo žaidėjas pridėjo dar vieną titulą į savo trofėjų lentyną. R. Berankis iškovojo pergalę „Van Open“ turnyre, pelnydamas ketvirtą šios serijos trofėjų šiais metais“, - rašoma ATP puslapyje.

Už pergalę turnyre Lietuvos tenisininkui atiteko 100 ATP reitingo taškų ir 14,4 tūkst. JAV dolerių čekis. J. Jungas turėjo tenkintis 60 ATP reitingo taškų ir 8480 JAV dolerių premija.

Turnyro prizų fondą sudaro 108,32 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)