14-metis Lietuvos tenisininkas vaikinų vienetų varžybų finale šeštadienį per 59 min. 2:6, 0:6 pralaimėjo ispanui Danieliui Meridai.

„Pažinojau šį varžovą, bet nesitikėjau, kad jis taip gerai sužais – man nepavyko primesti savo žaidimo, todėl jis jautėsi patogiai ir aš nespėjau prie jo kamuolių, – finalą analizavo jaunasis tenisininkas. – Pritrūko jėgų, galvos, psichologiškai buvo per silpnas šiandien, trūko kovos. Mačo metu pykau ant savęs, nes nesugebėjau pasipriešinti varžovui, nebuvo smagu“.

„Tikrai nesitikėjau tokio rezultato – čia vienas geriausių momentų mano gyvenime, didžiausias pasiekimas, kokį kol kas galėjo iškovoti“, – atsiėmęs sidabro medalį savo pasirodymą olimpiniame festivalyje įvertino iš Šiaulių kilęs, bet šiuo metu Portugalijoje gyvenantis jaunuolis.

Lengvosios atletikos varžybose startavę du paskutiniai du Lietuvos lengvaatlečiai užėmė devintąsias vietas.

Vaikinų disko metimo finale devintas liko Mykolas Alekna. Jis trečiuoju bandymu diską nusviedė 54 m 13 cm ir nebeturėjo teisės atlikti dar tris mėginimus. Čempionu tapo baltarusis Ramanas Chartanovičius (63 m 9 cm).

Atrankoje M. Alekna (56 m 75 cm) buvo penktas.

„Vertinant metimų rezultatus rytais, pritrūko kelių metrų, tikrai gaila, – apmaudo neslėpė sportininkas. – Tai buvo mano pirmas rimtesnis startas: jeigu prieš varžybas būčiau žinojęs, kad pateksiu į finalą ir būsiu devintas, tai tikrai būčiau laimingas. Bet dabar galvoju, kad galėjau ir geriau sudalyvauti“.

„Vakar buvo daugiau jėgų, o šiandien tik atsikėlus žengti į sektorių – žymiai sunkiau. Bet tikrai buvo įmanoma numesti daugiau, tačiau kelios techninės klaidos lėmė, kad rezultatas nebuvo toks, kokio tikėjausi“, – vertino M. Alekna.

Vaikinų trišuolio varžybų finale lietuvis Osvaldas Gusčius (14 m 5 cm) taip pat buvo devintas. Aukso medalis atiteko Kipro atstovui Grigoriui Nikolaou (15 m 45 cm).

Šeštadienį lietuvių pasirodymą EYOF užbaigs vaikinų krepšinio rinktinė, kuris kovos dėl penktosios vietos.

2017 metų EYOF Dėre (Vengrija) Lietuvos delegacija iškovojo vieną aukso ir vieną sidabro medalius, o 2015 metais Tbilisyje (Gruzija) liko be apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją