Vilius per pusantros valandos 6:4, 6:3 pranoko Estijos atstovą Andreasą Sillaste. Tiesa, antrąjį reitingą turinčiam lietuviui nebuvo taip lengva – pirmame sete jis išsikapstė atsilikdamas 0:3, o antrajame varžovas buvo priekyje 3:1.

„Pradėjau labai įsitempęs, bet vėliau po truputį įsivažiavau, pradėjau žaisti savo žaidimą, o varžovas ėmė klysti – padėjo man kai kurios jo klaidos, – šyptelėjo V. Gaubas. – Kai atsilikau šiek tiek išsigandau ir labiau susikaupiau bei pradėjau daugiau į kortą pataikyti.“

Ketvirtą reitingą turinti Emilija varžėsi su itin pajėgia rumune, o ir prieš pat mačą mūsiškei suskaudo kelį. Visgi medikams atvarsčius skaudamą vietą jai nebesutrukdė niekas – pergalė per 1 val. ir 40 min. buvo iškovota rezultatu 6:3, 6:1.

„Sužaisti pavyko tikrai geriau nei planavau, tikrai nesitikėjau varžovę įveikti būtent tokiu rezultatu, – džiaugsmo neslėpė mergina, tačiau iškart pridėjo. – Bet tikrai tikėjau, kad galiu laimėti.“
„Iš tikrųjų nesitikėjau patekti į aštuntuką, bet esu labai laiminga, kad galėsiu toliau žaisti“, – kalbėjo E. Tverijonaitė, pabrėžusi, kad laimėti padėjo sugebėjimas ištverti Baku karštį.

Dar kartą savo pasirodymais nudžiugino plaukikai. Lietuvos vaikinų komanda – Daniilas Pancerevas, Tomas Navikonis, Aleksas Savickas, Nojus Skirutis – trečiadienio rytą dalyvavo 4x100 m plaukimo laisvu estafetės atrankoje.

Nors mūsiškiams, tarp 17 rinktinių užėmusiems 11-ą vietą, nepavyko prasibrauti į finalą, jie beveik pusantros sekundės pagerino Lietuvos iki 17 metų rekordą – 3:32,90 min.

200 metrų plaukime nugara varžėsi Tadas Praniauskas (2:13,69 min.) ir Nojus Skirutis (2:14,86 min.), užėmę atitinkamai 26-ą ir 30-ą vietas tarp 31 startavusio dalyvio. tačiau nė vienam nepavyko įveikti atrankos barjero. Į pusfinalį nepateko ir Radvilė Kerševičiūtė, dalyvavusi 100 m plaukimo peteliške rungties varžybose – asmeninis rekordas (1:05,34 min.) ir 34 vieta iš 43 galimų.

Lengvosios atletikos varžybose savo pasirodymą pradėjo septynkovininkė Olivija Vaitaitytė, trečiadienį dalyvavusi keturiose rungtyse. Rytinėje sesijoje 17-metė vilnietė pagerino du asmeninius rekordus – 100 m per barjerus nubėgo per 14,90 sek. ir peršoko kartelę, pakeltą į 1,68 m aukštį. Vakare lietuvė rutulį numetė 11,09 m, o 200 m nubėgo per 26,87 sek.

Po pirmos dienos ji bendroje įskaitoje rikiuojasi 12-likta tarp 17 sportininkių.

Itin nesėkmingai kvalifikacija susiklostė trišuolininkei Emilijai Strupaitei, kuriai trimis bandymais nepavyko užfiksuoti jokio rezultato.

Nepasisekė ir pirmajam iš dziudo atstovų festivalyje startavusiam Elijui Jokubėnui. Rudą diržą turintis lietuvis svorio kategorijos iki 60 kg pirmame kovų etape neįveikė italo Simone‘ Averso su juodu diržu. Tačiau ne dėl varžovo pajėgumo, o dėl iš teisėjo gautų trijų įspėjimų.

Sportinės gimnastikos varžybose atėjo ir merginų eilė. Tiesa, iš trijų turėjusių dalyvauti startavo tik dvi, nes Ema Pleškytė varžybų išvakarėse treniruotės metu patyrė trauma. 15-metė Evita Kaziūnaitė su 40,300 balo tarp 79 dalyvių užėmė 72-ą vietą, o 38,600 balo surinkusi 14-metė Ūla Bikinaitė finišavo 76-ta. Nei į daugiakovės, nei į atskirų rungčių finalus mūsiškės nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)