Tai buvo 40-as R. Nadalio ir R. Federerio tarpusavio mačas, po kurio bendras pergalių santykis išlieka pasviręs ispano naudai – 24:16.

R. Federeris yra daugiausiai titulų (8) Vimbldone laimėjęs žaidėjas per visą turnyro istoriją, jam taip pat priklauso „Grand Slam“ serijos turnyrų trofėjų rekordas (20).

Žinau, kad tai dar nėra viskas. Nėra prasmės šiandien švęsti ar pernelyg emocionaliai regauoti į pergalę, nors aš esu išties labai laimingas.
Rogeris Federeris

Anot šveicaro, jo pergalę prieš R. Nadalį lėmė nuoseklumas viso sezono sezono.

„Tai lyg mokykloje, atsiskaitymo dieną juk nebeskaitysite daug knygų. Nemanau, kad reikėjo kažko ypatingo treniruotėse.

Savaime suprantama, didžioji dalis darbo buvo atlikta anksčiau. Manau, tai yra priežastis, kodėl šiandien galėjau pasiekti gerą rezultatą.

Tai – solidūs metai man, laimėjau Halėje (rekordinį 10-ąjį titulą birželį), žvaigždės man palankios.

Iš šios pozicijos į akistatą galiu ateiti pasitikėdamas savimi“, – po pusfinalio šypsojosi šveicarų maestro.

R. Federeris yra daugiausiai titulų (8) Vimbldone laimėjęs žaidėjas per visą turnyro istoriją, jam taip pat priklauso „Grand Slam“ serijos turnyrų trofėjų rekordas (20).

R. Federeris, kuriam rugpjūtį sukaks 38-eri, taps vyriausiu Vimbldono finalo dalyviu nuo 1974-ųjų, kuomet finale kovojo Kenas Rosewallas.

„Žinau, kad tai dar nėra viskas. Nėra prasmės šiandien švęsti ar pernelyg emocingai reaguoti į pergalę, nors aš esu išties labai laimingas.

Su patirtimi galiu atskirti du dalykus. Jei tai būtų turnyro pabaiga, būčiau visai kitoks. Kalbėčiau kitaip, jausčiausi visai kitaip.

Čia, laimei ar nelaimei, liko dar vienas mačas“, – kalbėjo R. Federeris.

Anot jo, ši pergalė prieš Nadalį, kuri yra pirmoji ant žolės nuo jų epinio 2008-ųjų mūšio, kada laimėjo ispanas, galėtų pretenduoti vieną įsimintesnių akistatų.

Dukart Vimbldone triumfavęs R. Nadalis pripažino, kad šįkart R. Federeris buvo vertas pergalės pridurdamas, kad ilgai nerado savo žaidimo, o kai tą padarė, buvo jau per vėlu.

Finale R. Federeris sekmadienį susitiks su serbu Novaku Djokovičiumi. Jis Vimbldono turnyro finale žais šeštą kartą ir sieks penkto titulo. Iš viso jo sąskaitoje kol kas – 15 laimėtų „Grand Slam“ trofėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)