Dviejų teniso mohikanų mūšis buvo vertas į istoriją jau patekusios daugiau nei dešimtmetį trunkančios jų tarpusavio konkurencijos.

Lygus pirmasis setas nuvedė varžovus į „tie-break'ą“, kurį įspūdinga gynyba ir dar gražesne kontrataka pradėjo R. Nadalis. Bet R. Federeris labai greitai perėmė iniciatyvą ir laimėjo setą.

Ispanas rezultatą išlygino visiškai dominuodamas antrame sete, trečiame magiškais smūgiais taškus žėrėsi jau šveicarų veteranas.

Ketvirtame sete R. Federeris ilgai laikė prirėmęs konkurentą prie sienos, bet R. Nadalis atsisakė pasiduoti panaikindamas vieną varžovo galimybę laimėti po kitos. Galiausiai ilgą dešimtą geimą nutraukė ovacijos centriniame korte – R. Federeris padėjo pergalingą tašką.

Tai buvo 40-as R. Nadalio ir R. Federerio tarpusavio mačas, po kurio bendras pergalių santykis išlieka pasviręs ispano naudai – 24:16.

Dvikova truko kiek daugiau nei tris valandas. Kaip įprasta, ant Vimbldono žolės kaip savo stichijoje besijaučiantis R. Federeris žaidė agresyviau (winneriai – 51:32), maža to, neišprovokuotų klaidų darė ne ką daugiau nei R. Nadalis (27:25).

Be to, šveicarų maestro drąsiai jautėsi prie tinklo (sėkmingi išbėgimai – 25/33) ir antrą padavimą (61 proc.) išnaudojo žymiai geriau nei priešininkas (48 proc.).

R. Federeris yra daugiausiai titulų (8) Vimbldone laimėjęs žaidėjas per visą turnyro istoriją, jam taip pat priklauso „Grand Slam“ serijos turnyrų trofėjų rekordas (20).

Dukart Vimbldone triumfavęs R. Nadalis iš viso tokio lygio pergales yra šventęs 18 kartų.

Į finalą taip pat žengė geriausias planetos tenisininkas Novakas Djokovičius. 32-ejų serbas 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 įveikė metais jaunesnį Roberto Bautistą Agutą, kuris ATP reitinge užima 22 vietą.

Pirmą kartą gyvenime „Grand Slam“ serijos turnyro pusfinalyje žaidęs ispanas favoritui – neparankus varžovas, mat buvo laimėjęs dvi pastarąsias tarpusavio akistatas.

Ir penktadienį titulą ginantis Serbijos didmeistris tik trečio seto viduryje palaužė atkaklų R. Bautistos Aguto pasipriešinimą, o lūžiu tapo N. Djokovičiaus laimėtas taškas apsikeitus net 45 smūgiais – tai ilgiausia serija nuo to laiko, kai prieš 14 metų Vimbldone pradėta fiksuoti tokia statistika.

N. Djokovičius Vimbldono turnyro finale žais šeštą kartą ir sieks penkto titulo. Iš viso jo sąskaitoje kol kas – 15 laimėtų „Grand Slam“ trofėjų.


Vyrų finalas vyks sekmadienį. Šeštadienį po amerikietės Serenos Williams ir rumunės Simonos Halep akistatos paaiškės moterų varžybų čempionė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)