Po atrankos kovų į pagrindines varžybas patekusi 15-metė C. Gauff pratęsė savo žygį Londone: 313-ą vietą reitinge užimanti paauglė 6-4, 6-4 įveikė 39-erių Venus Williams (44).

V. Williams – penkių Vimbldono titulų laimėtoja, įskaitant ir du laimėtus turnyrus dar tada, kai C. Gauff dar nebuvo gimusi.

„Tai pirmas kartas, kai po laimėto mačo aš verkiau“, – emocijų neslėpė sensaciją pateikusi jaunoji teniso talentė, kuri seseris Venus ir Sereną Williams laiko savo dievaitėmis.

„Nežinau, kaip paaiškinti savo savijautą. Aš tiesiog sau mintyse kartojau išlikti ramiai. Visada sau primindavau, kad čia korto linijos yra tokios pat, kaip ir visur, jo dydis toks pat, kaip ir kitur bei po kiekvieno laimėto taško kartojau išlikti ramiai“, – BBC cituoja kylančią teniso žvaigždę.

Antrame rate jauniausia Vimbldono turnyro žaidėja susitiks su dvigubai vyresne slovake Magdalena Rybarikova.

C. Gauff yra jauniausia tenisininkė nuo 1968-ųjų, kuriai pavyko įveikti Vimbldono turnyro atranką.

Pati V. Williams, paklausta apie savo varžovės galimybes, teigė, kad „jai ribų nėra“.

„Ji šiandien viską padarė idealiai. Jos padavimai buvo geresni nei mano, ji puikiai judėjo. Tai buvo puikus oponentės mačas“, – varžovei pagyrų negailėjo V. Williams.

Tai ne vienintelė pirmadienio staigmena: pirmajame rate antroji pasaulio raketė japonė Naomi Osaka 6:7 (4-7), 2:6 pralaimėjo Kazachstano atstovei Julijai Putincevai (39-oji pasaulio raketė).

J. Putinceva skirtinguose turnyruose japonę įveikė trečią kartą iš eilės.

2017-ųjų „French Open“ čempionė latvė Jelena Ostapenko neįveikė Vimbldono turnyro pirmojo rato: 37-ą vietą moterų reitinge užimanti tenisininkė 2-6, 2-6 pralaimėjo 33-ejų taivanietei Su-Wei Hsieh (29).

Pergalingai startavo kita Latvijos atstovė Anastasija Sevastova (12), kuri nesunkiai 6-3, 6-4 įveikė amerikietę Kristie Ahn (190).

Sėkminga diena Estijos atstovei Anettai Kontaveit (20), kuri 6-0, 3-6, 6-4 pranoko amerikietę Shelby Rogers (298).

Čekė Karolina Pliškova (3) 6:2, 7:6 (7-4) įveikė kinę Zhu Lin (101), rumunė Simona Halep (7) 6:4, 7:5 įrodė pranašumą prieš baltarusę Aleksandrą Sasnovič (36), o ukrainietė Elina Svitolina (8) 7:5, 6:0 pranoko Australijos atstovę Darią Gavrilovą (74).

Vimbldono turnyro prizų fondą sudaro 38 mln. svarų sterlingų (42,43 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)