Nors profesionalų varžybose, tai yra įprasta praktika, piniginiai prizai Lietuvos teniso čempionatų prizininkams atiteks pirmą kartą.

„Šiemet švenčiame Lietuvos teniso šimtmetį. Norisi, kad ta proga ir Lietuvos čempionatas būtų kažko išskirtinis. Pagalvojome, kad būtent piniginio prizinio fondo įsteigimas paskatintų tenisininkus varžytis šiame turnyre“, – sakė LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Piniginiais prizais čempionate bus apdovanoti vyrų ir moterų varžybų nugalėtojai, o taip pat dvejetų turnyrų čempionai.

Tikslios sumos, atiteksiančios stipriausiems tenisininkams, bus aiškios tik prieš pat čempionatą. Vyrams ir moterims skirto prizinio fondo dydį lems viename ir kitame turnyre besivaržysiančių tenisininkų skaičius.

„Paskutiniais metais Lietuvos čempionatuose vyrai dalyvavo daug aktyviau nei moterys. Todėl nutarėme prizo proporcijas padalinti priklausomai nuo vyrų ir moterų turnyrų dalyvių skaičiaus“, – teigė R. Grušas.

Jis taip pat atskleidė, kad čempionams atiteks 40 proc. prizų fondo sumos, antrosios vietos laimėtojams – 25 proc., o bronzos medalininkams – 15 proc. Dar 20 proc. prizinio fondo sumos atiteks dvejetų varžybų nugalėtojams.

Lietuvos teniso čempionatas vyks nuo liepos 4 dienos Vilniuje, Bernardinų sodo teniso aikštyne.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)