Nuo praėjusių metų pabaigos R. Berankis bylinėjasi su buvusiais savo asmeniniais rėmėjais. Pirmoji Lietuvos raketė pateikė ieškinį reikalaudamas priteisti skolą iš bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“.

Pastaroji 2015-ųjų vasarą tapo tenisininko rėmėja, o žaidėjas mainais suteikė leidimą naudoti savo vardą ir atvaizdą geriamojo vandens gamintojų produkcijos reklamai.

Pasak R. Berankiui atstovaujančio advokato Antano Paulausko, bendrovė buvo įsipareigojusi skirti finansavimą sportininkui penkerius metus, bet jau po pirmųjų persigalvojo.

„Nuo 2016-ųjų pabaigos lėšos žaidėjo sportinei veiklai nebebuvo mokamos, kaip numatyta bendradarbiavimo sutartyje“, – DELFI teigė teisininkas, atsisakęs atskleisti paramos dydžius.

Antra 2016 metų pusė buvo bene juodžiausia R. Berankio karjeroje.

Metams įpusėjus jis pirmą ir kol kas vienintelį kartą įkopė į ATP reitingo geriausių penkiasdešimtuką bei tapo pirmuoju tenisininku šalies istorijoje, patekusiu į olimpines žaidynes.

Tačiau Rio de Žaneire lietuvio jau pirmame rate laukė fiasko: R. Berankis įėjo į istoriją ir kaip pirmasis žaidėjas per 120 metų, olimpiniame vyrų turnyre pralaimėjęs „sausu“ rezultatu 0:6, 0:6. Tuomet jį sutriuškino reitinge žemesnę poziciją užėmęs australas Johnas Millmanas.

Vėliau sekė mįslinga astmos istorija, sunki klubo trauma, operacija, kitos sveikatos problemos bei nenumaldomas smukimas ATP rikiuotėje.

Mineralinis vanduo „Vytautas“, kurį reklaminiame klipe gurkšnojo atletas, atgauti jėgų jam nepadėjo.

2017 metais, kai R. Berankis buvo nusiritęs iki trečio reitingo šimtuko vidurio, greta Birštono esantį gręžinį pasaulyje jau garsino nebe žymiausias šalies tenisininkas, o triukšminga Ballų šeimyna, kurios atžalos pasirašė sutartį su gamintojų remiamu Prienų krepšinio klubu.

Tiesa, bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“ ilgametis akcininkas ir valdybos narys Norbertas Pranckus DELFI teigė, jog R. Berankio rezultatai ir traumos neturėjo įtakos jo finansavimui.

„Nutraukėme sutartį, nes nusprendėme susikoncentruoti į kitas paramos sritis – ir ne tik krepšinį. Toks tuomet buvo sprendimas. Dėl sutarties nutraukimo dabar vyksta ginčas, mes tikimės susitarti, geranoriškai išspręsti šią situaciją“, – sakė verslininkas, kurio turtas, žurnalo „Top“ duomenimis, vertinamas 5,9 mln. eurų.

Norbertas Pranckus (kairėje)

R. Berankio ieškinį nagrinėja Kauno apygardos teismas.

Primename, kad šis sezonas pirmajai šalies teniso raketei prasidėjo sėkmingai. Nors praėjusią savaitę Prancūzijoje jam nepavyko apginti nugalėtojo titulo „Open Harmonie Mutuelle“ turnyre – pasirodymas nutrūko pusfinalyje, šiais metais lietuvis jau du kartus triumfavo „Challenger“ kategorijos varžybose.

Šiame sezone R. Berankis iš viso šventė 21 pergalę ir patyrė 9 nesėkmes. ATP klasifikacijoje lietuvis dabar užima 98-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)