Nuo pat dvikovos pradžios dominavęs mūsiškis triumfavo 6:4, 6:2. Finalas truko 1 valandą 19 minučių.

Ričardas, pusfinalyje užtikrintai 6:4, 6:4 nugalėjęs vokietį Yannicką Madeną (ATP 124), buvo laikomas finalo favoritu ir pateisino šį statusą.

R. Berankis per visą turnyrą Rene slydo tarsi per prancūzišką sviestą – taip ir nepralaimėjo nė vieno seto. Jam atiteko 90 ATP reitingo taškų ir 9200 eurų.

Toks kraitis leis R. Berankiui palypėti ATP klasifikacijoje.

Beje, Ričardas lieka Prancūzijoje – kitą savaitę jis dalyvaus ATP „Challenger“ varžybose „Open Quimper Bretagne Occidentale“.


Finalo eiga:

Nepaisant vietinių žiūrovų simpatijų saviškiui, R. Berankis iškart pavogė geimą paduodant varžovui ir išsiveržė į priekį 1:0. Lietuvis greitai įtvirtino savo pranašumą – 2:0. Nors prancūzui irgi pavyko atsidaryti savo sąskaitą, Ričardas išlaikė iniciatyvą – 3:1.

Nelaiku R. Berankio padaryta dviguba klaida leido A. Hoangui išlyginti rezultatą (3:3), tačiau ant savęs supykęs mūsiškis tuojau pat reabilitavosi ir vėl atsidūrė priekyje (4:3), o netrukus ir atitrūko – 5:3. Lietuvos atstovas čia pat ir laimėjo pirmą setą – 6:4.

Prieš antrąjį setą A. Hoangas paprašė medicininės pertraukėlės. Po jos kova vyko atkakliai – 1:1, 2:2. Visgi įpusėjus setui R. Berankis padidino savo apsukas ir, svarbiu metu sulaukęs prancūzo dvigubos klaidos, ėmė artėti link galutinės pergalės – 4:2. Po šio epizodo Antoine'as taip ir neberado savyje jėgų atsitiesti: Ričardas triumfavo tiek sete – 6:2, tiek mače, tiek visame turnyre!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)