Skirtingai nei intrigos nepagailėjęs šeštadienį vykęs moterų varžybų finalas, vyrų mūšis nebuvo toks atkaklus. N. Džokovičius labai užtikrintai 6:3, 6:2, 6:3 sudorojo R. Nadalį ir „Australian Open“ čempionu tapo rekordinį septintą kartą istorijoje.

Pirmus 13 iš 14 taškų laimėjęs Serbijos atstovas iškart užvaldė iniciatyvą ir reikalus pirmuose dviejuose setuose sutvarkė per vos 1 valandą ir 15 minučių – 6:3, 6:2.

Sunkumų N. Džokovičiui neiškilo ir trečiame sete: serbas šovė į priekį 3:1 ir pergalingai užbaigė tai, ką pradėjo – 6:3. Finalinė dvikova tetruko 2 val. 5 min., t. y. net trumpiau nei lemiama moterų akistata (2 val. 27 min.).

Ispanas per visą susitikimą taip ir nelaimėjo nė vieno geimo paduodant varžovui, o pats jam įteikė net 5-ias tokias dovanėles.

Tai – jau trečias iš eilės Nole vadinamo serbo GS titulas. Jis paeiliui laimėjo Vimbldono, „US Open“ ir dabar „Australian Open“ turnyrus bei savo prestižinių trofėjų kolekciją padidino jau iki 15-os.

Vienintelį sykį Australijoje 2009 m. triumfavęs R. Nadalis, turintis 17 GS titulų, šį kartą nerado jokių priešnuodžių prieš beveik tobulai žaidusį varžovą, su kuriuo susitiko jau 53-ią kartą karjeroje – bendras rezultatas 25/28 yra Novako naudai.

Primename, kad bendrą „Australian Open“ prizų fondą sudarė 62,5 mln. Australijos dolerių, o moterų varžybų finale 21-erių metų Naomi Osaka (WTA 4) po trijų setų kovos 7:6 (7:2), 5:7, 6:4 įveikė 28-erių metų čekę Petrą Kvitovą (WTA 6).

Žaliajame žemyne vykusio turnyro nugalėtojams atiteko po 2000 reitingo taškų ir 4,1 mln. Australijos dolerių (beveik 3 mln. JAV dolerių), o vicečempionams – po 1200-1300 reitingo taškų bei 2,05 mln. dolerių (beveik 1,5 mln. JAV dolerių).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)