Įnirtingas mūšis dėl čempionės vardo ir tuo pačiu pirmosios pasaulio raketės vardo truko net 2 valandas 27 minutes.

2018 metus pradėjusi vos iš 72-os reitingo vietos N. Osaka jau kitą savaitę oficialiai vadinsis pajėgiausia planetos tenisininke ir pirma tokia istorijoje iš Azijos!


Be to, Naomi tapo pirmąja tenisininke nuo pat 2001-tųjų, kai tai padarė legendinė amerikietė Jennifer Capriati, kuri iškart laimėjo du iš eilės pirmus „Grand Slam“ titulus savo karjeroje – N. Osaka triumfavo ir paskutiniame tokio rango praėjusių metų turnyre „US Open“, kai kontroversiškai vykusiame finale 6:2, 6:4 pranoko teisėją užsipuolusią Sereną Williams.

N. Osaką už pergalę Žaliajame žemyne atiteko ne tik gražuolė taurė, bet ir 2000 WTA reitingo taškų bei 4,1 mln. Australijos dolerių (beveik 3 mln. JAV dolerių).

Dukart Vimbldono čempionei P. Kvitovai, kurią prieš porą metų peiliu sužalojo į jos namus įsiveržęs užpuolikas, tai irgi buvo itin sėkmingas turnyras – ji 1300 WTA reitingo taškų ir 2,05 mln. dolerių (beveik 1,5 mln. JAV dolerių).


Primename, kad bendrą „Australian Open“ prizų fondą sudaro 62,5 mln. Australijos dolerių, o vyrų varžybų finale sekmadienį susikaus serbas Novakas Djokovičius (ATP 1) ir ispanas Rafaelis Nadalis (ATP 2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)