Pirmą kartą gyvenime į „Grand Slam“ serijos turnyro pusfinalį iškopęs 24-erių žaidėjas nepajėgė rimčiau pasipriešinti septyneriais metais vyresniam favoritui nė viename sete.

Puikią sportinę formą pademonstravęs N. Džokovičius Australijoje per 6 mačus apskritai pralaimėjo du setus.

Sekmadienį finale serbo laukia 32-ejų ispanas Rafaelis Nadalis. Tad dėl titulo kausis du aukščiausias pozicijas ATP rikiuotėje užimantys konkurentai.

Australijos pirmenybių finalą N. Džokovičius pasiekė septintą kartą karjeroje ir iki šiol nė sykio nėra jo pralaimėjęs. R. Nadalis gaus progą revanšui už 2012 metais Melburne patirtą nesėkmę mače dėl nugalėtojo taurės.

Tarpusavio akistatose nedidelį pranašumą turi Serbijos žvaigždė, pirmaujanti 27:25.

Tuo metu moterų dvejetų varžybose triumfavo australės Samanthos Stosur ir kinės Shuai Zhang pora.

Ji finale penktadienį 6:3, 6:4 nugalėjo praėjusių metų čempiones vengrę Timea Babos ir Prancūzijos atstovę Kristiną Mladenovič.

Tai yra pirmas S. Stosur ir Sh. Zhang kartu laimėtas dvejetų turnyras. 34-erių australė su kita partnere yra triumfavusi 2006 metų „French Open“ ir 2005 metų „US Open“ turnyruose. 30-metei Sh. Zhang tai buvo pirmasis laimėtas „Grand Slam“ turnyras.

Už pergalę turnyre australei ir kinei atiteko 750 tūkst. Australijos dolerių.

Australian Open“ varžybų prizų fondą sudaro 62,5 mln. Australijos dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)