Tris kartus Didžiojo kirčio turnyrus per karjerą laimėjęs britas teigė, kad norėtų žaisti tenisą iki šių metų Vimbldono turnyro ir po jo pasitraukti. Tačiau Melburne surengtoje spaudos konferencijoje verkdamas žaidėjas teigė, kad gali ir nesugebėti žaisti tiek ilgai.

„Nežinau, ar sugebėsiu žaisti kentėdamas skausmą dar penkis mėnesius. Noriu dalyvauti Vimbldone, bet nežinau, ar pavyks“, – BBC cituoja A. Murray.

Jau netrukus Australijoje prasidės pirmasis šių metų Didžiojo kirčio turnyras, „Australian Open“. Pirmajame rate A. Murray`aus laukia kova su ispanu Roberto Bautista Agutu.

Britas pripažino, kad turnyras Australijoje jam gali būti paskutinis.

Praėjusių metų sausį jam atlikta klubo operacija, po kurios A. Murray kamuoja skausmai. Vasarą į kortus grįžęs tenisininkas iki šiol sužaidė tik 14 mačų. Jis praleido 2018 metų sezono pabaigą ir dirbo su žinomu reabilitacijos ekspertu, tačiau tai nesuteikė laukiamo efekto.

„Aš nesijaučiu gerai, pastaruosius 20 mėnesių nuolat jaučiu skausmą. Aš padariau turbūt viską, ką galiu. Jaučiuosi truputį geriau nei prieš pusmetį, tačiau vis dar jaučiu skausmą. Galiu žaisti, tačiau ne tokiu lygiu kaip anksčiau“, – savo situaciją apibūdino tenisininkas.

Ketvirtadienį Australijoje atviroje treniruotėje A. Murray žaidė su pirmąją pasaulio rakete Novaku Džokovičiumi ir buvo sutriuškintas.

A. Murray taip pat sakė, kad jam gali tekti ant operacinio stalo gultis dar kartą. Tam, kad ateityje galėtų jaustis geriau.

Aukščiausią karjeros tašką jis buvo pasiekęs 2016 metų lapkritį, kai tapo pirmąją pasaulio rakete ATP reitinge. Šioje vietoje britas išsilaikė 41 savaitę iki 2017 metų rugpjūčio.

2012 m. jis laimėjo „U.S. Open“ turnyrą, o 2013 ir 2016 m. triumfavo Vimbldone. Jis taip pat laimėjo aukso medalius 2012 ir 2016 m. olimpinėse žaidynėse.

Per karjerą britas iš viso yra uždirbęs daugiau nei 61 mln. JAV dolerių – tai ketvirtas rezultatas teniso istorijoje.