Nors tvirtu mačo favoritu buvo laikytas D. Goffinas, Ričardas metė rimtą iššūkį savo varžovui ir lemiamą kovą nukėlė į trečio seto pratęsimą. Jame plieninius nervus parodęs lietuvis sensacingai triumfavo 3:6, 6:4, 7:6 (7:4).

Beje, D. Goffinas dar pernai buvo įkopęs net į elitinį ATP reitingo dešimtuką, kuriame iki pat kovo mėnesio išsilaikė itin aukštoje 7-toje vietoje.

Įtemptas mūšis taškas į tašką Katare tęsėsi net 2 valandas ir 21 minutę. Abiejų tenisininkų statistika jame – labai panaši: belgas kiek sėkmingiau realizavo savo padavimus (11 prieš 6 „ace'us“), bet R. Berankis buvo pranašesnis žaidimu svarbiausiu metu.

Aštuntfinalyje mūsiškio laukia akistata su serbu Dušanu Lajovičiumi (ATP 48), kuris 6:3, 7:6 (7:5) įveikė prancūzą Adrianą Mannarino (ATP 42).

Primename, kad sėkmingai atrankos varžybas įveikęs R. Berankis užsitikrino 12 ATP reitingo taškų ir 12 110 JAV dolerių. Dar 20 ATP reitingo taškų ir 20,655 tūkst. JAV dolerių premiją jis prisidūrė įveikdamas D. Goffiną.

O už pergalę kitame etape numatyti 45-i ATP reitingo taškai ir 36,670 tūkst. JAV dolerių premija.

Bendrą turnyro Dohoje prizų fondą sudaro 1,313 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)