Apie lėtinę, progresuojančią, uždegiminę autoimuninės kilmės ligą, galinčią pakenkti daugeliui kūno sąnarių, 28 metų danė sužinojo rugpjūčio mėnesį. Sąnarių skausmas, patinimas ir nepaslankumas – tai tapo neatsiejama tenisininkės kasdienybės dalimi, rašo BBC.

„Jautiesi, kad esi vieną atletiškiausių sportininkių ir staiga susiduri su visu tuo“, – kalbėjo C. Wozniacki, ketvirtadienį pasitraukusi iš WTA čempionato taip ir neapgynusi titulo.

Caroline Wozniacki

Prieš du mėnesius „China Open“ laimėjusi danė dar šių metų pradžioje triumfavo Didžiojo kirčio turnyre Australijoje. Pirmuosius simptomus ji pajuto po Vimledono turnyro, kur jos žygis baigėsi antrajame rate. Ryte ji negalėjo pakelti rankos virš savo galvos.

Šiuo metu 3-ią vietą WTA reitinge užimanti tenisininkė vėliau nesugebėjo rytais net pakilti iš lovos, kol rugpjūtį, prieš „US Open“ turnyrą, gydytojai pranešė jai negailestingą diagnozę.

„Iš pradžių buvau šokiruota. Manau, nenorėjau kalbėti apie tai anksčiau, kad neduočiau niekam pagrindo manyti, kad prastai jaučiuosi, – pasakojo ji. – Laikui bėgant išmoksti, kai su tuo susidoroti. Kai kuriomis dienomis negali pakilti iš lovos, tačiau kitomis gyveni ir viskas gerai. Net nejauti, kad kažkas ne taip“.

Reumatoidinis artritas gali užklupti bet kokio amžiaus žmogų ir yra nepagydomas – simptomus tam tikromis priemonėmis ir vaistais galima tik sušvelninti. Tuo naudojasi ir C. Wozniacki bei tiki, kad liga nepakenks jos karjerai.

Caroline Wozniacki

„Pergalė Pekine man daug reiškė. Akivaizdu, kad pradedi uždavinėti sau klausimus, ką tai man reikš. Pergalė davė man tikėjimą, kad tai manęs nesustabdys. Didžiuojuosi, kad išlieku pozityvi. Žinau, kad daugelis žmonių pasaulyje su tuo kovoja. Matydami, kad aš galiu tai padaryti, galbūt savimi patikės ir jie. Reikia palaikyti vieni kitus“, – kalbėjo C. Wozniacki.

Danė pastaraisiais metais daugelio leidinių pasaulyje pripažįstama kaip viena gražiausių sportininkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)