„Šiandien perpiet akis užkliuvo už praeityje garsaus Lietuvos trenerio Remigijaus Balželko išsakytų minčių apie tai, jog Lietuvos tenisas yra tokioje duobėje, kokioje dar nėra buvęs. Tikrai nesirengiu teigti, kad teniso situacija šalyje yra puiki. Neabejoju, kad turime kur tobulėti ir stengiamės tai daryti. Todėl tiesiog noriu patikslinti kelias pono Balžeko išsakytas mintis.

Pradėkime nuo nacionalinės treniruočių stovyklos projekto ir nuo fakto, kad jis atsirado Lietuvos teniso sąjungai (LTS) bendradarbiaujant su Tarptautinės teniso federacijos ekspertais. Būtent jie pasiūlė mums adaptuoti šį kai kuriose kitose panašaus dydžio šalyse taikomą modelį, kuomet gabiausi jaunieji panašaus amžiaus tenisininkai kartą per mėnesį renkasi į trijų (ne dviejų) dienų stovyklas tam, kad galėtų treniruotis kartu su pajėgiausiais bendraamžiais. Šio projekto komandoje šiuo metu yra ne 4 ar 5, kaip atrodo R. Balžekui, o 16 2006-2008 metais gimusių vaikų. Visiems projekto dalyviams LTS padengia trenerių, įrangos, kortų, užsienio ekspertų (atvykstančių į stovyklas du kartus per metus) kaštus, o patiems geriausiems - taip pat ir maitinimo bei nakvynės. Beje, trenerio Balžeko minimi Matas Vasiliauskas ir Klaudija Bubelytė dalyvavo šiame projekte nuo jo ištakų.

R. Balžekas taip pat skundžiasi, jog dvylikamečiai (tiksliau, suprantama, jų tėvai) už kelionę į Europos teniso asociacijos varžybas „Winter Cup” turi susimokėti patys. Taip, tikrai nelabai smagi situacija. Tačiau treneris turbūt puikiai žino, kad LTS iš valstybės šiais metais sulaukė 40939 eurų sumos. Už kurią reikia surengti Lietuvos čempionatus, o taip pat į oficialias varžybas išvežti Lietuvos rinktines: vyrų, moterų, aštuoniolikmečių, šešiolikmečių, keturiolikmečių. „Winter Cup” varžybos nėra prilyginamos Europos čempionatui. Todėl dar ir dėl to dvylikamečių rinktinė kol kas nėra finansuojama.

Interviu sąjungai priekaištaujama ir dėl neseno Lietuvos jaunųjų tenisininkų pralaimėjimo Latvijos ir Estijos bendraamžiams. Taip, rezultatai galėtų ir turėtų būti geresni. Tačiau LTS jungia Lietuvos teniso klubus, akademijas, mokyklas, o ne ruošia sportininkus. Todėl bent jau dalis kaltės (jei jos čia ir yra) už šiuos rezultatus turėtų tekti ir mokyklos bei akademijoms. „Balžeko teniso akademijai”, beje, taip pat. Juk ji šioje Lietuvos rinktinėje buvo atstovaujama gausiausiai. Todėl dalį atsakymų apie pasirodymą Taline, esu tikras, galima būtų lengviau rasti nes kaltinant kitus, o tiesiog atsistojus prieš veidrodį.

Galiausiai ponas Balžekas, manau, be reikalo kuklinasi vadindamas savo akademiją jauna. Gerą penkmetį veikianti įstaiga gal dar ir negalėjo subrandinti pasaulinio lygio žvaigždžių. Tačiau kol kas nematyti net ir Lietuvos reitingų lyderių ar šalies čempionų. Galbūt todėl, kad auginti čempionus yra sunkiau nei švaistytis kaltinimais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)