20-metį graiką Stefaną Tsitsipą lietuvis nugalėjo rezultatu 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:3.

Pirmi du setai buvo identiški – abu konkurentai laimėjo visus savo padavimus iki kulminacijos pratęsime. Lemiamomis pirmo seto akimirkomis R. Berankis darė pernelyg daug klaidų, užtat antrojo tie-break'e sugebėjo atsitiesti atsilikdamas 0:4.

Sėkmės įkvėpta pirmoji Lietuvos raketė dominavo trečio seto pradžioje ir buvo išsiveržęs į priekį 4:0, bet susiėmęs S. Tsitsipas laimėjo užsitęsusį penktąjį geimą, o paskui pridėjo dar du taškus iš eilės.

Užvirė ilga ir atkakli kova, kurią atlaikęs R. Berankis galiausiai padėjo pergalingą tašką. Mačas iš viso truko 2 val. 35 min.

Tai buvo pirmoji lietuvio ir graiko tarpusavio akistata. S. Tsitsipo neišgelbėjo nė 17 neatremiamų padavimų. R. Berankis jų atliko 8, užtat kur kas geriau išnaudojo antrąjį padavimą (atitinkamai 64 proc. ir 45 proc.).

Graikijos tenisininkas šiemet jau iškopė į du prestižinių ATP turnyrų Barselonoje (Ispanija) ir Toronte (Kanada) finalus. ATP rikiuotėje jis užima 15 vietą ir šiuo metu yra pats jauniausias pirmojo dvidešimtuko žaidėjas.

Savo ruožtu, tris mėnesius pergalių badą kentęs R. Berankis pirmame rate 7:6 (7:1), 6:7 (1:7), 6:4 pranoko 23-ejų vokietį Maximilianą Martererį (ATP-57).

Ketvirtfinalyje jo laukia akistata su bendraamžiu iš Moldovos Radu Albot (ATP-107).

Mece (Prancūzija) vykstančiame turnyre lietuvis jau uždirbo 45 ATP reitingo taškus ir 14,5 tūkst. eurų premiją.

Varžybų prizų fondą sudaro 500 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)