Birštone turnyras surengtas antrus metus ir pasak turnyro organizatoriaus Arūno Valicko, miestas jau spėjo tapti laukiama tenisininkų varžybų vieta. „Birštonas - atgyjantis traukos centras. Džiugu stebėti šį procesą. Šis kurortas tampa vis patrauklesnis ir teniso mėgėjams.

Galime lyginti vien praeitų ir šių metų susidomėjimą šiuo miestu – turnyro dalyvių skaičius padvigubėjo. Manome, tai išties puikus rezultatas. Taip pat, džiaugiamės Birštono turnyre sulaukę garbios viešnios iš tolimosios Čikagos. Tai buvusi daugkartinė Lietuvos slidinėjimo ir vandens slidžių čempionė bei prizininkė Aniceta Zamalaitienė, Amerikoje gyvenanti jau daugiau kaip 20 metų. Tenisą ji pradėjo žaisti vėlai, sulaukusi 62 metų. O šiemet sulaukusi 78 metų, turnyre varžėsi net dviejose grupėse ir Moterų dvejetų grupėje užėmė 3 vietą“, – mintimis dalinosi A. Valickas.

Mišrūs dvejetų grupėje stipriausi buvo Rūta Valiukevičiūtė ir Simonas Kakanauskas. Antrą vietą užėmė Viktorija Vainiūnė su Žoržu Šarafanovičiumi. O treti liko Astos Garbulytės ir Lauryno Zaveckio pora.

Moterų dvejetų grupėje pirmą vietą iškovojo Svajūnė Vadopalaitė ir Simona Kundrotaitė, už nugaros palikusios šeimyninį, mamos ir dukros duetą, Audrą Ginelevičienę kartu su Gabija Ginelevičiūte. Trečią vietą laimėjo Daina Čiudarienė su Aniceta Zamalaitiene.

Vyrų dvejetų grupėje kova vyko iki paskutinio kamuoliuko. Ir šis lemtingas buvo Tomui Kliukui ir Arnui Griškui iškovojusiems pirmą vietą. Antri liko Martynas Pečkaitis ir Tomas Tomkus. Trečios vietos medalius palikę Simonui Kakanauskui ir Andrejui Sokolovui.

Moterų vienetų – Light pogrupyje stipriausia buvo Asta Kairiūkštė, antra Dominyka Tamulynė, o trečia liko Rasa Buivydienė.

Moterų vienetų – Hard pogrupyje priešininkes nugalėjusi ir įrodžiusi esanti stipriausia, grupės nugalėtoja tapo Simona Kundrotaitė. Antrą vietą užėmė Alisa Miller, o trečia liko Svajūnė Vadopalaitė.

Vyrų vienetų – Light pogrupyje pirmą vietą iškovojo Laurynas Zaveckis, antra vieta palikęs džiaugtis Eriką Basakirską. O trečias šioje grupėje liko Darius Tijunaitis.

Na, o Vyrų vienetų – Hard pogrupyje visi stipriausi buvo svečiai iš Jurbarko. Pirmą vietą čia apsigynė Tomas Tomkus, antru numeriu pasižymėjo Tomas Kliukas, o trečią vietą laimėjo Arnas Griškus.

„Vasaros teniso turnyrai su DELFI“ – tai visą vasarą skirtinguose miestuose vykstantys teniso turnyrai. Rugsėjo 15- 16 dienomis, kurortų serijos varžybos grįš į finalines vasaros varžybas Vilniuje, Bernardinų sode. Čia savo jėgas teniso mėgėjai galės išbandyti vyrų ir moterų vienetų grupėse. Daugiau informacijos apie turnyrus ir jų nuostatus galite rasti www.tenisoturnyrai.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)