R. Berankis pirmame rate 6:3, 6:7 (6:8), 0:6, 0:2 nusileido 22-ejų metų Pietų Korėjos atstovui Hyeonui Chungui (ATP 23), patyrė aštuntą nesėkmę iš eilės ir pratęsė savo pergalių badą, kuris trunka jau ilgiau nei du mėnesius.

Pralaimėjęs dešimt geimų iš eilės R. Berankis ketvirtame sete atsisakė tęsti kovą. Prieš tai jis prašė medicininės pertraukėlės dėl peties skausmų.

Iš viso dvikova truko 2 valandas 37 minutes.

Du setus puikiai kovęsis lietuvis buvo arti to, kad pirmautų 2:0, tačiau antrame sete neišlaikė turėto pranašumo – 3:0, 4:1, 5:2 ir buvo priverstas žaisti papildomą geimą („tie-break“). Jame mūsiškis buvo priekyje 5:3, bet tada pralaimėjo atkarpą 1:5 ir leido varžovui išlyginti susitikimo rezultatą. Beje, šiemet R. Berankio žaistų „tie-break“ statistika – kraupi: jis laimėjo tik 2 iš 11-os.

Trečiame sete Ričardas nebeatgavo kvapo, darė vieną dvigubą klaidą po kitos ir setą pralaimėjo sausai – 0:6. Seto pabaigoje lietuvis paprašė medicininės pertraukėlės, per kurią jam buvo masažuojamas dešinysis petys.

R. Berankio reikalai nepasitaisė ir ketvirtame sete, kurį korėjietis iš karto pradėjo dviem laimėtas geimais, o iš viso pratęsęs savo seriją net iki dešimties. Po šio epizodo lietuvis paspaudė varžovui ranką ir atsisakė tęsti kovą.

R. Berankiui atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 54 tūkstančiai JAV dolerių.

Mačo statistika: Berankis – Chungas

Neatremti padavimai („ace'ai“): 8 – 5

Dvigubos klaidos: 11 – 1

Pataikymas pirmais kamuoliukais: 56 – 67 proc.

„Breakpointų“ realizacija: 4/11 (36 proc.) – 7/10 (70 proc.)

Iš viso laimėti taškai: 95 – 112.

Primename, kad būdamas 17-os metų R. Berankis laimėjo „US Open“ jaunių (iki 18 metų) turnyrą, kai finale 6:3, 6:4 įveikė lenką Jerzy Janowiczių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)