Bingamtone (JAV) vykstančio turnyro aštuntfinalyje L. Grigelis 6:2, 3:6, 6:4 įveikė 26-erių kolumbietį Alejandro Gomezą (598-oji pasaulio raketė).

Mačas truko 1 val. 35 min.

26-erių lietuvis, kuris pasaulio reitinge yra 270-as, atliko devynis neatremiamus padavimus, o jo varžovas – du.

Pailsėjus vos kelias valandas klaipėdiečiui teko stoti į kovą ketvirtfinalyje su savo bendraamžiu Darianu Kingu (ATP-174) iš Barbadoso.

Mačas buvo itin permainingas, o jo pabaiga – dramatiška. Trečiame sete abu tenisininkai nuolat laimėjo varžovo padavimus, D. Kingas buvo atsidūręs prie pat pergalės, bet L. Grigelis paduodant oponentui sugebėjo perkelti žaidimą į „tie-break'ą“.

Galiausiai Lietuvos atstovas garsiu šūksniu pažymėjo pergalę rezultatu 4:6, 6:2, 7:6 (7:4). Kova šįkart tęsėsi 2 val. 10 min.

L. Grigelis varžovo padavimus laimėjo 7, D. Kingas – 6 kartus. Lietuvis atliko 8 neatremiamus padavimus, jo priešininkas – 5. Be to, L. Grigelis nepadarė nė vienos dvigubos klaidos, kai Barbadoso tenisininkas taip suklydo 6 sykius.

Tai buvo jau antras L. Grigelio Bingamtone eliminuotas antro šimtuko žaidėjas. Prieš tai jis 4:6, 6:2, 6:3 įveikė 25-erių amerikietį Bjorną Fratangelo (ATP-162).

Dėl vietos finale šeštadienį lietuvis grumsis su 24-erių pirmąja turnyro rakete iš Australijos Jordanu Thompsonu (ATP-98).

Patekdamas į pusfinalį, L. Grigelis užsitikrino 29 ATP reitingo taškus ir 3765 JAV dolerių premiją.

Turnyro prizų fondą sudaro 75 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)