Nors R. Berankis ATP reitinge užima aukštesnę – 96-ąją poziciją, nežymiu poros favoritu laikytas M. McDonaldas pateisino savo statusą.

Pirmą setą laimėjo lietuvis, kuris turėjo gerų šansų ir antrame sete, tačiau čia dramatišką tašką po „tie-break'o“ (8-6) išplėšė M. McDonaldas.

Pasitikėjimą įgavęs amerikietis trečiame sete užtikrintai valdė situaciją ir laimėjo jį 6-3.

Ketvirtame sete arčiau taško buvo lietuvis, tačiau jam nepavyko išlyginti rezultato: čia vėl kaip ir antrame sete prireikė „tie-break'o“, čia lietuvis pralaimėjo varžovui 6-8 ir baigė savo pasirodymą Vimbldone.

Mačas truko 2 val. 51 min.

28-erių R. Berankis atliko keturis neatremiamus padavimus, o jo varžovas – penkis. Lietuvis padarė septynias dvigubas klaidas, o amerikietis – aštuonias.

Tai buvo antroji šių tenisininkų tarpusavio akistata. 2014 metais „US Open“ turnyro atrankoje pergalę 6:3, 6:2 šventė R. Berankis.

Už dalyvavimą turnyre lietuviui atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 39 tūkst. svarų sterlingų premija.

Antrajame rate M. McDonaldas žais su čiliečiu Nicolasu Jarry'iu (66), kuris 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 6:4 nugalėjo serbą Filipą Krajinovičių (28).

Už pergalę pirmame Vimbldono turnyro rate amerikietis gaus 45 reitingo taškus ir 71 tūkstančio eurų premiją.

R. Berankis pastaruosius kelis mėnesius praleido gydydamasis pėdos ir peties traumas.

Į kortus 28-erių lietuvis grįžo praėjusią savaitę ir Antalijos turnyro antrame rate 4:6, 5:7 nusileido prancūzui Adrianui Mannarino.

Gegužės pabaigoje R. Berankis „French Open“ pirmame rate nusileido trečiai planetos raketei Aleksandrui Zverevui.

R. Berankis Vimbldono turnyre dalyvavo jau šeštą kartą karjeroje. Du kartus jis pasiekė antrą varžybų ratą (2010 ir 2015 metais.) Apskritai „Didžiojo kirčio“ turnyre R. Berankis paskutinį kartą pergalę šventė prieš dvejus metus. 2016 m. jis vieną ratą įveikė „US Open“ turnyre.

Vimbldono turnyro prizų fondą sudaro 34 mln. svarų sterlingų (apie 38,35 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)