Mačo favoritu laikytas 26-erių metų lietuvis Laurynas Grigelis (ATP 251) 3:6, 6:1, 3:6 turėjo pripažinti beveik dvigubai žemiau ATP reitinge esančio 28-erių metų suomio Harrio Heliovaaros (ATP 453) pranašumą.

Dvikova truko 1 val. 47 min.

L. Grigelis atliko dešimt neatremiamų padavimų, o jo varžovas - 11.

Lietuvos tenisininkas teigė, kad, jo nuomone, varžovo padavimas buvo pagrindinis ginklas, leidęs jam iškovoti pergalę.

„Varžovas šiandien labai gerai servavo, o man nepavyko susidoroti su jo padavimu. Kai man pavykdavo gražinti kamuoliuką į kortą, dažniau laimėdavau tašką, tačiau buvo nemažai geimų, kuomet po jo padavimų į žaidimą grąžindavau vieną ar du taškus. Akivaizdu, kad pergalei to yra gerokai per maža“, – po susitikimo kalbėjo L. Grigelis.

H. Heliovaara po mačo teigė esąs patenkintas savo žaidimu: „Gerai žaidžiau pirmame ir trečiame sete. Buvau agresyvus, gerai padaviau. Antro seto pradžioje turėjau galimybių laimėti varžovo padavimą, tačiau jomis nepasinaudojau. Tuomet L. Grigelis smarkiai pagerino savo žaidimą, o aš sumažinau apsukas. Džiaugiuosi, kad trečiame man pavyko dar sykį perimti iniciatyvą ir iškovoti labai svarbią pergalę“.

Antrojoje dvikovoje taip pat šeštadienį susitinka Lietuvos rinktinės lyderis 27-erių metų Ričardas Berankis (ATP 84) ir 19-metis suomis Emilis Ruusuvuoris (ATP 592).

Sekmadienį vyks dvejetų mačas ir dar du vienetų susitikimai, jei jų prireiks.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)