Lemiamą susitikimą po įnirtingos kovos 7:6 (7:2), 3:6, 6:4 laimėjo 27-erių metų C. Wozniacki, kuriai tai – pirmasis „Grand Slam“ trofėjus karjeroje.

Pirmos ir antros pasaulio rakečių akistata truko net 2 valandas 53 minučių.

S. Halep finale kamavo čiurnos skausmai, tačiau rumunė pagirtinai grūmėsi ir netgi sugebėjo laimėti antrąjį setą 6:3.

Dėl kepinančio karščio pasibaigus antram setui abiem žaidėjoms buvo suteikta 10 minučių pertrauka, po kurios C. Wozniacki iškart spurtavo 2:0. Visgi S. Halep nepasidavė ir, dar kartą pademonstravusi kovotojos charakterį, netgi išsiveržė į priekį 4:3. Tačiau tada C. Wozniacki paprašė medicininės pertraukėlės, susikaupė ir plėšė išplėšė pergalę – 6:3.

Lemiamas setas truko net 1 val. 12 min.

Įdomu, kad tai – pirmas kartas istorijoje, kai abi tenisininkės pakeliui į finalą buvo per tašką nuo iškritimo iš turnyro: S. Halep išsigelbėjo net dviejuose mačuose – trečiame rate su Lauren Davis ir pusfinalyje su Angelique Kerber, o C. Wozniacki – antrame rate, kai lemiamame sete atsiliko net 1:5 ir 0:30 bei 2:5 ir 15:40 prieš Janą Fett.

Danijos atstovę tribūnose palaikė jos sužadėtinis NBA čempionas Davidas Lee. C. Wozniacki savo pirmą „Grand Slam“ titulą iškovojo trečiu bandymu – prieš tai du finalus (2009 ir 2014 m. „US Open“) ji pralaimėjo.

Nugalėtojai atiteko ne tik gražuolė „Australian Open“ taurė, bet ir 4 mln. Australijos dolerių (apie 2,61 mln. eurų) bei pirmosios pasaulio raketės titulas.

Primename, kad vyrų varžybų finale sekmadienį 10 val. 30 min. raketes surems 36-erių su puse metų šveicaras Rogeris Federeris (ATP 2) ir 29-erių metų kroatas Marinas Čiličius (ATP 6).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)