Tai pirmas kartas nuo 2012 metų, kai A. Murray'us pralaimėjo pirmąją kovą šiame Londono turnyre. Škotas turnyre Londone savo karjeroje triumfavo penkis kartus.

Sutapimas ar ne, tačiau ir kiti aiškiais favoritais pirmajam rate laikyti tenisininkai Stanas Wawrinka (antras pagal reitingo skirstymą) ir Milošas Raoničius (trečias pagal skirstymą) patyrė nesėkmes pirmose dvikovose.

A. Murray'aus fiasko paliko be žado 10 tūkst. vietų pagrindinėje teniso aikštėje susirinkusius žiūrovus. Tuo metu australas J. Thompsonas, per atsitiktinumą atsidūręs korte, žaidė nuostabiai. „O vakar sėdėjau galvodamas, kaip gerai būtų sužaisti“, – juokėsi jis.

Iš Sidnėjaus kilęs 23 metų tenisininkas iškovojo garsiausią pergalę savo karjeroje 1 val. 43 min. trukusioje dvikovoje.

„Andy yra juk numeris vienas pasaulyje. Žinoma, kad tai didžiausia pergalė mano gyvenime. Ėjau nuo taško prie taško. Nesitikėjau, kad laimėsiu“, – komentavo australas.

Net 26 kartus suklydęs A. Murray'us niekaip negalėjo rasti žaidimo ritmo. Škotui tai pirmasis pralaimėjimas šiame turnyre nuo 2014 metų. Jis užbaigė ir 14-os pergalių iš eilės ant žolės dangos seriją, prasidėjusią dar 2015-aisiais.

Jordanas Thompsonas

Abu Vimbldono (vienas iš keturių Didžiojo kirčio turnyrų) titulus 2013 ir 2016 metais A. Murray'us iškovojo po pergalių šiame Londono turnyre.

A. Murray'aus ketinimą laimėti turnyrą Londone šeštą kartą karjeroje patvirtino ir jo noras paaukoti visus gautus prizinius pinigus Londono daugiabučio „Grenfell Tower“ aukoms. Iki šiol skaičiuojama, kad gaisre žuvo 79 žmonės.

Londono teniso turnyro prizinis fondas siekia 1,8 mln. eurų.

Visi rezultatai:

Jordanas Thompsonas – Andy Murray'us 7:6, 6:2.
Feliciano Lopezas – Stanas Wawrinka 7:6, 7:5.
Thanasi Kokkinakis – Milošas Raoničius 7:6, 7:6.
Julienas Benneteau – Jamesas Wardas 6:2, 6:2.
Stefanas Kozlovas – Steve'as Johnsonas 3:6, 6:1, 6:1.
Viktoras Troickis – Janko Tipsarevičius 5:7, 7:6, 7:6.
Jeremy Chardy – Liamas Broady 6:4, 6:4.
Samas Querrey – Cameronas Norrie 6:1, 6:4.
Marinas Čiličius – Johnas Isneris 7:5, 6:3.
Gillesas Mulleris – Nikolozas Basilashvilis 6:4, 6:7, 6:4.
Daniilas Medvedevas – Nicolas Mahutas 6:7, 6:4, 6:4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)