„FedExpress“ pravardę turintis R. Federeris supurtė visą teniso pasaulį šių metų pradžioje laimėdamas Didžiojo kirčio turnyrą „Australian Open“. Jis taip pat triumfavo „Masters“ serijos turnyruose Indian Velse ir Majamyje.

Už nepaprastai gerų šveicaro rezultatų pirmiausiai slypi daug juodo darbo. R. Federeriui, kaip niekam kitam, pavyko savo žaidimą, kuris padėjo jam dominuoti teniso pasaulyje daug metų, pakelti į dar aukštesnį lygį.

Jo principinio konkurento Rafaelio Nadalio žaidimas vis dar remiasi fizine jėga ir dominavimu ties galine linija, tuo metu šveicaras dabar yra veikiausiai universaliausias žaidėjas pagrindiniuose teniso turnyruose.

Reikėtų įvertinti naujojo R. Federerio trenerio Ivano Ljubičičiaus darbą. 2016 metų sausį kroatas pakeitė Stefaną Edbergą. Buvęs vienas iš pajėgiausių planetos žaidėjų sugebėjo įskiepyti pastovumą šveicaro smūgiuose, ypač jei kalbama apie smūgį iš kairės.

Prieš priverstinę pauzę pernai R. Federerio problema buvo ilgai trunkantis smūgiavimas, o 2017 metais jis beveik visus smūgių maratonus išsprendžia savo naudai.

I. Ljubičičiui pavyko Maestro ir fiziškai sustiprinti. Šveicaras puikiai susitvarko su spaudimu – tai parodė itin atkaklios dvikovos su Stanu Wawrinka ir R. Nadaliu, Tomašu Berdychu ir Nicku Kyrgiosu.

Kita vertus, R. Federeris nesulaukia rimtos konkurencijos iš pastaraisiais metais dominuojančių Novako Djokovičiaus ir Andy Murray. Praėjusiais metais ilgai siektą „French Open“ titulą iškovojęs serbas įkrito į gilią psichologinę duobę, o ATP reitinge pirmaujantį škotą kankina traumos.

Rogeris Federeris

Gerą atmosferą R. Federeriui padeda kurti šeima ir artimieji. Į JAV šveicaras vyko kartu su 14 žmonių palyda. Be trenerio, kineziterapeuto, vadybininko čia buvo jo žmona Mirka su keturiais vaikais ir auklė.

Šeima šveicarą veikia itin teigiamai. Laisvomis dienomis Maestro pats rūpinasi savo atžalomis.

Ar R. Federerio dominavimą matysime ir kitą sezono dalį? Kol kas 35 metų tenisininkas po triumfo Majamyje pranešė apie ilgesnę pertrauką – praleis „Masters“ serijos turnyrus Monte Karle, Madride ir Romoje. Veikiausiai vėl jį matysime kortuose tik „French Open“ varžybose.

Panašu, kad ambicijos sugrįžti į sostą – tapti pirmąja pasaulio rakete – itin didelės. Matyt paskutinius karjeros metus šveicaras nori dar pasimėgauti tenisu, o savo gerbėjams suteikti maloniausią reginį.

„Prisiekiau sau, kad tik tuomet žaisiu kažkokiame turnyre, kai jausiu dilgčiojimą“, – kalbėjo neseniai R. Federeris. Anot jo, žmonės turi matyti „tikrąjį Federerį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją