ATP „World Tour 500“ turnyro „Swiss Indoors Basel“ pirmame rate 26-erių R. Berankis antradienio vakarą 3:6, 6:3, 6:3 nugalėjo metais jaunesnį aukštaūgį iš Kanados Milošą Raoničių. Tik 91-ąją pasaulio reitinge šiuo metu užimančio lietuvio pasiekimas Bazelyje privertė nusistebėti ir ESPN portalą.

„Antras pagal skirstymą M. Raoničius pralaimėjo labai nelauktai – tik iš kvalifikacinio turnyro į pagrindines varžybas patekusiam R. Berankiui“, – rašo amerikiečiai.

Ispanų „El Desmarque“ šios dvikovos rezultatą taip pat pavadino sensacingu.

„Pergalė prieš 4-ąją pasaulio raketę – tai R. Berankio karjeros pergalė, nors šį tenisininką jis įveikia jau antrą kartą. Netikėtas rezultatas – dabar R. Berankiui aštuntfinalyje teks kautis su
argentiniečiu Federico Delbonisu“, – rašo ispanai.

Tuo metu ATP interneto puslapis išskiria R. Berankio energiją, kuria lietuvis pulsavo viso mačo metu.

„Come on!“, – energingai suriko tenisininkas, po pergalingo taško galingai sugniaužęs ranką į kumštį, – rašo ATP ir pažymi, kad iniciatyvą Lietuvos tenisininkas šioje dvikovoje turėjo viso
trečiojo seto metu.

„Įspūdingas ir netikėtas R. Berankio pasirodymas“, – konstatuoja ir italų Tennisworlditalia.com.

„The Canadian Press“ žinutė apie M. Raoničiaus pralaimėjimą buvo lakoniška.

„M. Raoničių nuliūdino pirmojo šimtuko pabaigoje esantis tenisininkas. M. Raoničiaus padavimų pranašumas buvo akivaizdus – 13 iš jų buvo neatremiami, tačiau jis padarė net 28 neišprovokuotas klaidas. Raoničius jau yra patekęs į ATP finalinį teniso turnyrą, kuris vyks Londono O2 arenoje, tačiau pasinaudoti proga papildyti savo taškų kraitį jam nepavyko“, – rašo kanadiečiai.

Pats R. Berankis, pamažu pamirštantis nesėkmingą pasirodymą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur 0:6, 0:6 pralaimėjo australui Johnui Millmanui, už palaikymą padėkojo feisbuke.

„Visada esu dėkingas už jūsų palaikymą. Ir pergalėse ir nesėkmėse!!! Linkėjimai iš Bazelio!“, – parašė Ričardas.

Savo ruožtu užsienio internautai socialiniame tinkle „Twitter“ šmaikštavo, kad po tokios R. Berankio pergalės Lietuvos gatvėse turėjo prasidėti šokiai, skambėti dainos, o pats tenisininkas sulaukė ir epiteto „Rytų Europos mašina“.

Vienas iš interneto vartotojų apskritai nusistebėjo keistais šių metų teniso rezultatais.

„Šių metų rezultatai: Rogeris Federeris – M. Raoničius 0-2, R. Berankis – M. Raoničius 1-0. Statistika, kuri privers jus verkti“, – rašoma socialiniame tinkle „Twitter“.

Su 26-erių F. Delbonisu, kuris pasaulio reitinge užima 48-ąją vietą, R. Berankis žais trečiadienio vakarą. Planuojamas dvikovos pradžios laikas – 21.30 val. Lietuvos laiku.

Turnyro Šveicarijoje, kurio bendrą prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 1,7 mln. eurų, nugalėtojo vardo šiemet ginti negali pastarųjų dvejų metų čempionas R. Federeris. Šveicarų maestro Bazelyje iš viso yra triumfavęs net septynis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)