Keturias valandas trukusi bekompromisė kova tarp dviejų teniso didmeistrių žiūrovams Arthuro Ashe'o vardo centriniame korte Niujorke padovanojo ne vieną kvapą gniaužiantį epizodą.

S. Wawrinka du kartus pademonstravo geležinę valią ir šaltus nervus, numalšindamas geriausio pasaulio žaidėjo šturmą.

Pralaimėjęs pirmą setą po „tie-break'o“, antrame šveicaras išsiveržė į priekį 4:1. Nors varžovo padavimus laimėjęs N. Djokovičius išlygino rezultatą, S. Wawrinka dar kartą atsakė tuo pačiu.

Trečio seto pradžia klostėsi analogiškai – perimti iniciatyvos dusyk „US Open“ čempionui taip ir nepavyko. Kelis kartus N. Djokovičius paprašė medicininės pagalbos – serbui skaudėjo dešinės kojos pirštą.

Novakas Djokovičius

O paskutiniame sete jau dominavo Šveicarijos sportininkas, pakartojęs savo triumfą 2014 metų Australijos čempionate ir pernykščiame „Roland Garros“ turnyre.

Įdomu, kad S. Wawrinka laimėjo savo 11-ą finalą iš eilės, skaičiuojant visas varžybas. Paklaustas, kaip sugeba taip mobilizuotis paskutinei dvikovai, tenisininkas tik traukė pečiais ir sunkiai valdė ašaras.

Stanas Wawrinka

Savo ruožtu, N. Djokovičius pralaimėjo penktą atvirųjų JAV pirmenybių finalą iš septynių žaistų. Po mačo 29-erių serbas teigė prieš dvi savaites iki „US Open“ pradžios nė nežinojęs, ar fizinė būklė leis jam dalyvauti čempionate. Tad jei tuo metu kas nors būtų pasiūlęs antrą vietą, jis esą būtų nedvejodamas sutikęs.

Per karjerą N. Djokovičius yra iškovojęs 12 „Grand Slam“ titulų ir savo trofėjų galerijos dydžiu atsilieka tik nuo ispano Radaelio Nadalio, amerikiečio Pete'o Sampraso (abu – po 14) bei šveicaro Rogerio Federerio (17). Šiemet ATP reitingo lyderis triumfavo Australijoje ir Prancūzijoje.

Už pergalę finale S. Wawrinka uždirbo 2000 ATP taškų ir 3,5 mln. JAV dolerių. N. Djokovičius tenkinosi 1200 taškų ir 1,75 mln. dolerių premija.

Mačo statistika

"US Open" finalo statistika

N. Djokovičius US Open čempionu buvo tapęs 2011 ir 2015 metais. S. Wawrinkai tai pirma pergalė JAV atvirose pirmenybėse. 2014-ais šveicaras laimėjo Australijos čempionatą, o 2015-ais triumfavo „Roland Garros“ turnyre Prancūzijoje.

N. Djokovičiaus ir S. Wawrinkos tarpusavio mačų bendras rezultatas dabar yra 19:5 serbo naudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)