Įtemptame ir permainingame finale, kuris truko 2 valandas 7 minutes, iš pradžių iniciatyva priklausė A. Kerber, kuri laimėjo pirmą setą 6:3 ir pirmavo antrajame – 3:2. Tačiau tuomet drąsiai ir agresyviai žaidusi K. Pliškova laimėjo tris geimus iš eilės bei setą – 6:4.

Įpusėjus lemiam setui persvara taip pat priklausė čekei – 3:1, bet ji nesusitvarkė su spaudimu, pradėjo dažniau klysti ir pralaimėjo likusią mačo atkarpą 1:5.

A. Kerber po lemiamos varžovės klaidos atsigulė ant aikštelės ir apsipylė džiaugsmo ašaromis.

Pusfinalyje A. Kerber 6:4, 6:3 nugalėjo 26-erių metų Danijos atstovę Carolinę Wozniackį (WTA 74), o K. Pliškova pateikė didelę staigmeną ir 6:2, 7:6 (7:5) įveikė 22-iejų „Grand Slam“ titulų savininkę dabartinę pirmąją pasaulio raketę 34-erių metų Sereną Williams iš JAV, kuri „US Open“ pusfinalyje suklupo antrus metus iš eilės (pernai krito nuo italės Robertos Vinci).

Pirmą kartą karjeroje į GS serijos turnyro finalą prasibrovusi K. Pliškova iškart parašė ir dar vieną naują teniso istorijos puslapį – jau artėjantį pirmadienį WTA reitinge S. Williams po daugiau nei trejų su puse metų (pirmą kartą nuo 2013-ųjų vasario, t. y. po 186-ių savaičių karaliavimo) praras pirmos pasaulio raketės vardą.

Į pačią WTA klasifikacijos viršūnę pirmą kartą karjeroje šoktelės ne kas kita, o A. Kerber.

Jai – tai jau trečiasis „Grand Slam“ finalas šiais metais ir apskritai. Tiesa, prieš tai ji abu kartus žaidė su S. Williams ir pasidalino po pergalę („Australian Open“ laimėjo ji, o Vimbldone – amerikietė).

Primename, kad vyrų varžybų finale naktį iš sekmadienio į pirmadienį kovos 29-erių metų serbas Novakas Djokovičius (ATP 1) ir šveicaras Stanislas Wawrinka (ATP 3).

Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks po 2000 atitinkamai ATP ir WTA reitingo taškų ir 3,5 mln. dolerių čekiai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)