Daugumai tenisas taps aktyviu ir smagiu laisvalaikio užsiėmimu visam gyvenimui, o kai kurie iš jų sieks sporto aukštumų.

Vilniaus teniso akademija kviečia į savo gretas nuo 4-erių metų. Nuo tokio amžiaus galima pradėti mokyti teniso abėcėlės. Viršutinė amžiaus riba nenubrėžta. Tad jei norite, kad jūsų vaikas išmoktų žaisti tenisą, akademijos durys atviros.

Pirmas žingsnis internete

Pirmiausia reikėtų prisėsti prie kompiuterio ir Vilniaus teniso akademijos tinklalapyje „tenisoakademija.lt“ užpildyti anketą. Ji paprasta, bet labai svarbi.

Čia nurodomi ne tik kontaktiniai duomenys ar vaiko amžius, bet ir pasirinktas rengimas – sportinis arba bendras. Be to, kiekviena amžiaus grupė suskirstyta į savotiškus langus pagal galimą treniruočių laiką. Yra keli pasirinkimo variantai.

„Išskirtinis dėmesys skiriamas jauniausiems 4-7 metų tenisininkams. Jiems treniruotės rengiamos geriausiu laiku nuo 18 valandos. Šis laikas labiausiai tinka tėvams, nes taip jie spėja po darbo atvežti savo atžalas į treniruotes. Kai prieš kelis metus priėmėme tokį sprendimą, į jauniausių grupes susirinko daug daugiau vaikų, nei anksčiau“, - teigė Vilniaus teniso akademijos direktorius Ramūnas Grušas.

Pasirenkamos ir savaitės dienos. Tad dabar užregistravę vaikus tėvai žinos, kuriomis dienomis ir valandomis jų vaikai eis į treniruotes nuo rugsėjo 5–os.

Kai anketa užpildoma, netrukus su tėvais susisiekia akademijos atstovai ir viskas galutinai sutariama.

Raketę galima pasiskolinti

Vaikai į treniruotes turėtų ateiti tenisui tinkama avalyne ir apranga. Bet įsigyti raketės nereikia skubėti. Pirmą mėnesį akademija ją suteiks nemokamai.

Akademijos treneriai dirba pasiskirstę pagal vaikų amžių ir meistriškumą. Vieni, labiausiai patyrę, treniruoja sportininkus, kitiems labiau patinka dirbti su mėgėjiškai žaidžiančiais auklėtiniais. Bendro rengimo grupes sudaro iki 8 vaikų, sportinio – 4.

Sportininkams daugiau pratybų

Sportinį rengimą pasirinkusiems žaidėjams treniruotės vyksta dažniau, jiems privalomas ir fizinio rengimo pratybos. Akademijos auklėtinius prižiūri sporto medikas, galima kreiptis patarimo ir į sporto psichologą.

„Nuolat peržiūrime sportininkų pasirengimo lygį ir, jei reikia, formuojame naujas grupes pagal pajėgumą. Taip treneriui lengviau dirbti, o vaikams naudingiau žaisti su panašaus lygio bendraamžiais. Du kartus per metus atliekame kontrolinius testus, patikriname sportininkų tobulėjimą. Ar vaiką reikia perkelti į stipresnę, ar silpnesnę grupę, tariamės ne tik su treneriais, bet ir tėvais“, - pasakojo R. Grušas.

Nuo 4-erių metų iki...

Vilniaus teniso ugdymo programa paremta pasauline praktika. Pagal ją vaikams tenisą rekomenduojama pradėt žaisti nuo 4-5 metų. Nuo tokio amžiaus jau galima ugdyti kai kuriuos žaidimo technikos elementus.

O kokio amžiaus galima prisijungti prie akademijos?

„Dažniausiai pas mus ateina 10-13 metų vaikai. Visi čia laukiami. Tie, kurie nesirenka profesionalaus teniso, akademijos nariais būna tol, kol baigia vidurinę mokyklą. O sportininkai – kol patys nutaria pasitraukti, gali ir iki karjeros pabaigos“, - teigė Vilniaus teniso akademijos direktorius.

90 proc. Akademijos narių čia ateina paprasčiausiai išmokti žaisti teniso. Taikant čia naudojamą ugdymo metodiką, tai galima padaryti per metus.

Vilniaus teniso akademija, didžiausia teniso mokykla Lietuvoje, įsteigta 2008 metais SEB arenoje. Šioje sporto mokykloje nuolat treniruojasi apie 600 tenisininkų. Geriausi akademijos auklėtiniai atstovauja Lietuvos vyrų ir moterų rinktinėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)