Trečioji turnyro raketė 24-erių metų M. Libietis (ATP-476) pusfinalyje penktadienį 7:6 (8:6), 5:7, 6:3 įveikė 19-metį rusą Ivaną Gachovą (ATP-2143), kuris praėjusių metų rugsėjį pasaulio reitinge buvo pakilęs į 392-ą vietą. Mačas truko 2 val. 54 min.

Beje, Rusijos tenisininkas už antidopingo taisyklių pažeidimus pernai lapkritį buvo diskvalifikuotas iki šių metų liepos 1 dienos. I.Gachovas neteko nuo praėjusių metų liepos 1 dienos pelnytų taškų ir premijų.

27-erių metų K. Stabinis pusfinalyje 6:4, 7:6 (8:6) nugalėjo penktąjį pagal skirstymą 21 metų švedą Fredą Simonssoną (ATP-678). Mačas truko 1 val. 39 min.

Po kvalifikacijos varžybų į pagrindinį turnyrą patekęs K. Stabinis į Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos turnyro finalą iškopė pirmą kartą.

Vienintelio Lietuvoje rengiamo profesionalų teniso turnyro pagrindines vienetų varžybas pradėjo 32 žaidėjai iš 14-os šalių. Pagrindinėse vienetų varžybose dalyvavo šeši Lietuvos tenisininkai. Toliausiai nužengė nugalėtojo titulą gynęs Laurynas Grigelis (ATP-436) ir asmeninį kvietimą į pagrindinį turnyrą gavęs Julius Tverijonas. Jie pasiekė ketvirtfinalį.

Prezidento taurės turnyrą trečius metus iš eilės rengia Vilniaus teniso akademija. Varžybų prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Nugalėtojui atiteks 18 ATP reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis.

Dvejetų varžybų finale penktadienį nugalėtojų titulą ginę lietuviai L. Grigelis ir Lukas Mugevičius 7:5, 6:4 įveikė lenkus Michalą Dembeką ir Janą Zielinskį.

Mačas truko 1 val. 10 min.

Pirmame sete lietuviai pirmavo 4:0, 5:1, tačiau vėliau leido varžovams išlyginti rezultatą 5:5. Laurynas ir Lukas po to laimėjo du geimus ir mače išsiveržė į priekį 1-0. Antrajame sete Lietuvos tenisininkų duetas atsiliko 1:2, bet po to laimėjo tris geimus iš eilės ir atitrūko 4:2. Lenkams vėl pavyko pavyti varžovus (4:4), tačiau seto pabaigą geriau sužaidė korto šeimininkai.

„Po ne taip sėkmingai susiklosčiusių vienetų varžybų labai norėjome apginti nugalėtojų titulą dvejetų turnyre. Mums pavyko. Šiemet finale buvo kiek lengviau nei pernai, nors ir buvo sunkių momentų“, – po pergalės ir apdovanojimo sakė L. Grigelis.

„Tikriausiai tai buvo geriausias mūsų mačas. Buvo šiek tiek įtampos, bet mes jautėme, kad esame stipresni ir turėtumėme laimėti, – teigė L. Mugevičius. – Visur smagu triumfuoti, o ypač Vilniuje savų žiūrovų akivaizdoje. Ši pergalė kiek numalšino vienetų varžybose patirtą kartėlį.“

Nugalėtojus ir finalininkus apdovanojo Lietuvos teniso sąjungos prezidentas bei trečius metus iš eilės turnyrą rengiančios Vilniaus teniso akademijos direktorius Ramūnas Grušas.

Dvejetų varžybų, kuriose dalyvavo 16 porų iš 11-os šalių, nugalėtojams atiteko po 310 JAV dolerių ir po 18 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) dvejetų reitingo taškų. L. Grigelis ir L.Mugevičius dvejetų turnyre iškovojo keturias pergales.

Laurynas Prezidento taurės dvejetų varžybas laimėjo trečią, o Lukas – antrą kartą.

Beje, penktadienio susitikimai dėl šlapios kortų dangos buvo nukelti kelioms valandoms.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą laimėjo Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.), du – L. Grigelis (2013 ir 2015 m.). Lietuvos Prezidento taurę yra iškovoję 14-os šalių tenisininkai. Daugiausiai kartų varžybas laimėjo Lietuvos (6), Suomijos (5) ir Vokietijos (3) atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)