Pirmuoju skirstytas L. Grigelis (ATP-436) po atkaklios kovos 6:2, 4:6, 4:6 nusileido 19-mečiui rusui Ivanui Gachovui (ATP-2143), kuris praėjusių metų rugsėjį pasaulio reitinge buvo pakilęs į 392-ą vietą. Mačas truko 2 val. 15 min.

L. Grigelis, kuris Prezidento taurę iškovojo 2013 metais ir pernai, trečiame sete atsiliko 0:2, tačiau sugebėjo išsiveržti į priekį 3:2. Bet paskui Laurynas pralaimėjo keturis geimus iš penkių.

„Nemanau, kad žaidžiau blogai. Trečiame sete truputėlį pritrūko sėkmės – po mano smūgių kamuoliukas ne kartą krito per centimetrą nuo linijos, – sakė 24-erių metų Lietuvos tenisininkas. – Asmeninėse varžybose žaidžiau po pertraukos, pasiekiau ketvirtfinalį. Žinoma, gaila, kad nepavyko apginti titulo. Dabar manęs laukia „Futures“ turnyrai Estijoje ir Latvijoje.“

I. Gachovas aštuntfinalyje 6:1, 4:6, 6:0 įveikė aštuntąj pagal skirstymą 21 metų Luką Mugevičių (ATP-732). Rusijos tenisininkas už antidopingo taisyklių pažeidimus pernai dvylikai mėnesių – iki šių metų liepos 1-osios, buvo nušalintas nuo teniso.

Asmeninį kvietimą į pagrindines varžybas gavęs 22-ejų metų J. Tverijonas ketvirtfinalyje 2:6, 0:6 pralaimėjo 27-erių metų latviui Krišjaniui Stabiniui. Susitikimas truko 1 val. 10 min.

Po atrankos turnyro į pagrindines varžybas patekęs Latvijos tenisininkas trečiadienį 6:4, 6:3 įveikė antrą turnyro raketę 26-erių metų italą Claudio Fortuną (ATP-487).

„Varžovas žaidė labai gerai. Žinojau, kad jis yra pajėgus tenisininkas, bet tokio gero žaidimo iš jo nesitikėjau, – sakė J. Tverijonas. – Vakar (trečiadienį – aut. past.) turėjau labai sunkų mačą – teko žaisti apie tris valandas, o dar po to su broliu kovojome dvejetų varžybose. Nespėjau atgauti jėgų ir negalėjau parodyti tikrojo savo žaidimo. Norėjau patekti į pusfinalį, bet esu patenkintas ir pasiekęs ketvirtfinalį.“

Beje, ketvirtadienio susitikimai dėl šlapios kortų dangos buvo nukelti du kartus. Ketvirtosios pagrindinio turnyro dienos kovos prasidėjo trim valandomis vėliau nei buvo numatyta.

Ketvirtfinalį pasiekusiems L. Grigeliui ir J. Tverijonui atiteko po du Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškus.

I. Gachovas penktadienį pusfinalyje susitiks su trečiąja turnyro rakete 24-erių metų latviu Mikeliu Libiečiu (ATP-476), kuris ketvirtfinalyje 4:6, 6:0, 6:1 įveikė 27-erių metų vokietį Pirminą Haenlę (ATP-903).

Kitame pusfinalyje K. Stabinis žais su penktuoju pagal skirstymą 21-erių metų švedu Fredu Simonssonu (ATP-678), ketvirtfinalyje 6:1, 6:3 nugalėjusiu po atrankos varžybų į pagrindinį turnyrą patekusį 17-metį baltarusį Mikalajų Haliaką.

L. Grigelis ir L. Mugevičius – dvejetų finale

Lietuvos tenisininkai L. Grigelis ir L. Mugevičius iškopė į Prezidento taurės dvejetų varžybų finalą. Nugalėtojų titulą ginantys lietuviai pusfinalyje ketvirtadienį 3:6, 6:1, 10:4 įveikė kitą lietuvių duetą – brolius Aleksą ir Julių Tverijonus.

Mačas truko lygiai valandą.

L. Grigelis ir L. Mugevičius finale penktadienį ne anksčiau kaip 15 val. susitiks su trečiąja pagal skirstymą Lenkijos tenisininkų pora – 18-mečiu Michalu Dembeku ir 19-mečiu Janu Zielinskiu, kurie pusfinalyje po atkaklios kovos 6:7 (2:7), 6:3, 10:8 nugalėjo lietuvius Tadą Babelį ir Kasparą Žemaitėlį.

Prezidento taurės turnyrą rengia Vilniaus teniso akademija. Varžybų prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 18 ATP reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis. Dvejetų varžybų nugalėtojai pasidalins 620 dolerių. Vienintelio Lietuvoje rengiamo profesionalų teniso turnyro finalas numatomas šeštadienį 11 val.

Prezidento taurės turnyro metu Vilniaus teniso akademija tradiciškai kvietė į atviras nemokamas vaikų naujokų treniruotes. Jose dalyvavo pusšimtis mergaičių ir berniukų. Treniruotes vedė kvalifikuoti ir patyrę Vilniaus teniso akademijos treneriai. Treniruočių dalyviai labai stengėsi aikštelėje ir neslėpė džiaugsmo po sėkmingų smūgių. Vieni vaikai sakė, kad užaugę norėtų būti tokiais kaip Federeris, Nadalis, Džokovičius, o kiti – kaip Berankis ar Grigelis. Treniruotėmis liko patenkinti ir vaikai, ir jų tėveliai. Daugelis vaikų, atėjusių susipažinti su tenisu, jau nuo šio rudens lankys Vilniaus teniso akademijos treniruotes.

Taip pat vyrų turnyro metu Vilniaus teniso akademijos mažieji sportininkai ir jų treneriai Katedros aikštėje (prie Gedimino paminklo) rengia parodomuosius mini teniso mačus, o žiūrovai turi galimybę ir patys paimti raketę.

Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos turnyro pagrindines vienetų varžybas pradėjo 32 žaidėjai iš 14-os šalių. Pagrindinėse vienetų varžybose dalyvavo šeši Lietuvos tenisininkai.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą laimėjo Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.), du – L. Grigelis (2013 ir 2015 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)