Amžiaus grupėse iki 14 ir iki 16 metų kovos apie 150 vaikinų ir merginų iš 14-os šalių: Azerbaidžano, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Indijos, Izraelio, Italijos, JAV, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Turnyre dalyvaus daugiau nei 30 jaunųjų mūsų šalies tenisininkų, tarp jų ir aštuoni Vilniaus teniso akademijos auklėtiniai: Darja Kovaliova, Tadas Štreimikis, Ignas Čipkus, Matas Supranavičius, Fausta Zykutė, Justas Trainauskas, Aleksandras Urbanavičius ir Vilius Šaučiūnas.

Pernai šiose varžybose dalyvavo 128 sportininkai iš trylikos šalių.

Pasibaigus jaunųjų tenisininkų varžyboms Bernardinų sodo teniso aikštyne užvirs suaugusiųjų kovos-liepos 16-24 dienomis vyks Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Futures“ serijos vyrų varžybos Lietuvos Prezidento taurei laimėti. Tai – vienintelis Lietuvoje rengiamas profesionalų teniso turnyras. Jis organizuojamas jau 27-ąjį kartą.

Turnyre dalyvaus ir Lietuvos rinktinės nariai – 24-erių metų Laurynas Grigelis (ATP-372), 21-erių metų Lukas Mugevičius (ATP-796) ir 19-metis Tadas Babelis (ATP-1350), liepos 15-17 dienomis Kaune kovosiantys Deviso taurės mače su Pietų Afrikos Respublikos tenisininkais.

Prezidento taurės turnyro organizavimą Lietuvos teniso sąjunga jau trečius metus patikėjo Vilniaus teniso akademijai. Turnyro prizų fondą sudarys 10 tūkst. JAV dolerių. Nugalėtojui atiteks 18-a Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 1440 JAV dolerių čekis.

Abiejų turnyrų vyriausiuoju teisėju bus vilnietis Jonas Dagys, kuris vienintelis Lietuvoje turi Tarptautinės teniso federacijos (ITF) sidabrinį teisėjo ženklelį.

„Tokiuose turnyruose kaip „Vilniaus teniso akademijos taurė” darbo būna daugiau nei Prezidento taurėje. Jaunių varžybose žaidžia daugiau dalyvių, vyksta ir merginų, ir vaikinų mačai. Jaunieji tenisininkai dažnai į turnyrus atvyksta kartu su savo tėvais. Dalis jų turi nedaug patirties tenise, todėl iškyla įvairių klausimų, sulaukiame neigiamų reakcijų. Jaunių varžybose tenka atlikti daug edukacinio darbo. Suaugusiųjų turnyruose atsakomybė didesnė, tačiau lengviau dėl to, kad visi žino savo teises, žaidėjams nebekyla klausimų dėl elementarių dalykų – tvarkaraščio sudarymo, treniruočių tvarkos ir panašiai“, – darbo ypatumus jaunių ir suaugusiųjų turnyruose lygino J. Dagys.

Beje, jaunių turnyruose iki pusfinalių ar finalų mačai vyksta be bokštelio teisėjų, tačiau varžybose būna keli budintys arbitrai, padedantys išspręsti žaidimo metu kilusius ginčus.

Lietuvos Prezidento taurę yra iškovoję 14-os šalių tenisininkai. Pernai šis turnyras baigėsi Lietuvos tenisininkų triumfu – vienetų varžybas antrą kartą laimėjo L. Grigelis (pirmąsyk – 2013 m.), o dvejetų varžybose jis buvo nenugalimas kartu su L. Mugevičiumi.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą laimėjo Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją