Dvikova truko 1 valandą 44 minutes, o G. Muguruza lemiamą tašką laimėjo įspūdingai – neįtikėtinai tiksliai permetė kamuoliuką per ją spaudusią S. Williams „žvake“ ir šis nusileido prieš pat galinę liniją.

Ispanė po šio epizodo pati buvo itin nustebusi ir tik po kurio laiko suprato, kad ji – naujoji čempionė.

Jaunajai ispanei šis „Grand Slam“ trofėjus – pirmas karjeroje. Ji apskritai GS finale žaidė tik antrą kartą. Pernai pirmąjį tokį finalą Vimbldone ji 4:6, 4:6 pralaimėjo tai pačiai varžovei – S. Williams.

Paskutinį kartą ispanė - Arantxa Sanchez Vicario – čempione Paryžiuje buvo tapusi dar 1998–aisiais.

Primename, kad „Roland Garros“ vyrų varžybų finale sekmadienį kovos pirma pasaulio raketė 29-erių metų serbas Novakas Djokovičius ir jo vienmetis škotas Andy Murray (ATP-2).

Tiek moterų, tiek vyrų varžybų nugalėtojų laukia po 2000 reitingo taškų ir 2 milijonus eurų.

Nugalėtojos titulą gynusi S. Williams pirmenybes Prancūzijoje yra laimėjusi tris kartus (2002, 2013 ir 2015 metais), o iš viso savo sąskaitoje turi net 21-ą „Grand Slam“ titulą.

Pajėgiausia planetos tenisininkė S. Williams siekė iškovoti 22–ąjį „Grand Slam“ serijos turnyro čempionės titulą ir pagal šį rodiklį pavyti rekordo savininkę legendinę vokietę Steffį Graf.

24-is „Grand Slam“ titulus savo kraityje turi australė Margaret Court, tačiau ji žaidė ir tada, kai GS varžybose galėjo dalyvauti tik mėgėjai tenisininkai (iki 1968 m., nuo kurių tenise skaičiuojama „atvira era“ – DELFI).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)