Pajėgiausias pasaulio ir šio turnyro tenisininkas N. Djokovičius trijuose setuose – per 1 valandą ir 50 minučių – 6:2, 6:1, 6:4 – įveikė 13-u skirstytą 22-ejų austrą Dominicą Thiemą (ATP-15) ir pateko į finalą. D. Thiemas „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų pusfinalyje žaidė pirmą kartą karjeroje.

Dar nė karto šio turnyro nelaimėjęs Serbijos tenisininkas į finalą Prancūzijos čempionate pateko jau ketvirtą sykį. N. Djokovičiui, kuris laimėjo jau vienuolika „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų per savo karjerą, šis finalas bus dvidešimtas.

Kitame pusfinalio mače antras pagal skirstymą škotas Andy Murray grumėsi su nugalėtojo titulą gynusiu ir trečią reitingą turėjusiu šveicaru Stanislasu Wawrinka, laimėjo prieš varžovą per 2 valandas ir 35 minutes 6:4, 6:2, 4:6, 6:2 ir taip pat iškopė į finalą.

29-erių metų škotas nutraukė S. Wawrinkos dvylikos pergalių seriją Paryžiaus kortuose ir į Prancūzijos čempionato finalą iškopė pirmą kartą.

Rezultatai:

1-Novak Djokovič (Serbija, ATP-1) – 13-Dominic Thiem (Austrija, ATP-15)– 6:2, 6:1, 6:4.

2-Andy Murray (D. Britanija, ATP-2) – 3-Stanislas Wawrinka (Šveicarija, ATP-3) – 6:4, 6:2, 4:6, 6:2.

Finalo pora:

1-Novak Djokovič (Serbija, ATP-1) – 2-Andy Murray (D. Britanija, ATP-2).

N. Djokovičiaus ir A. Murray tarpusavio mačų santykis 23–10 serbo naudai.

Kartu su pagrindiniu prizu vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 2000 ATP klasifikacijos taškų ir 2 mln. eurų čekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)