Ketvirtadienį antrame rate lietuvis su 30-mečiu čeku susitiko su dešimta turnyro pora 30-mečiu filipiniečiu Treatu Huey ir 38-erių metų rusu Maksimu Mirnu, pralaimėjo varžovams po dviejų setų kovos 3:6, 4:6 ir pasitraukė iš čempionato.

Trečio etapo – aštunfinalio – T. Huey ir M. Mirno varžovai paaiškės vėliau – po galimų priešininkų mačo. Jais gali būti Prancūzijos atstovai – 34-erių metų Julienas Benneteau ir 32-ejų metų Edouardas Roger-Vasselinas arba 25-erių metų Vašekas Pospišilas iš Kanados ir 23-ejų metų amerikietis Jackas Sockas. Pastarieji yra septinta pora dvejetų varžybose.

Rezultatas:

Ričardas Berankis (Lietuva)/Lukaš Rosol (Čekija) – Treat Huey (Filipinai)/Maksim Mirny (Rusija) – 3:6, 4:6.

Pirmame ture R. Berankis ir L. Rosolas po pustrečios valandos trukusios trijų setų kovos 6:7 (3:7), 7:6 (11:9), 6:4 palaužė brazilo Marcelo Demolinero ir kroato Marino Draganjos pasipriešinimą, užsitikrino 19 tūkst. eurų čekį ir po 90 ATP dvejetų reitingo taškų.

Vienetų varžybas 25-erių metų Ričardas Berankis, kuris pajėgiausių pasaulio tenisininkų reitinge užima 50-ą vietą, baigė jau pirmame rate.

Dar antradienį Lietuvos rinktinės lyderis mažiau nei per dvi valandas trijuose setuose 6:7 (4:7), 2:6, 1:6 – turėjo pripažinti į antrą ratą iškopusio 34-erių metų prancūzo Nicolaso Mahut (ATP–44) pranašumą, tenkinosi 10 ATP reitingo taškų ir 30 tūkst. eurų čekiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)