25-erių metų pajėgiausias Lietuvos tenisininkas, kuris išvakarėse pakilo į rekordines aukštumas ATP reitinge – 50-ą vietą, pirmame rate susitiko su 34-erių metų 44-a pasaulio rakete prancūzu Nicolas Mahut. Kovą patyrusiam varžovui lietuvis pralaimėjo „į vienus vartus“ – 6:7 (4-7), 2:6, 1:6.

Be atrankos iškart į pagrindines varžybas patekęs R. Berankis savo kraitį jau papildė 10 ATP reitingo taškų ir 30 tūkst. eurų, o štai triumfo pirmoje kovoje kaina siekė 45 reitingo taškus ir 60 tūkst. eurų.

Viso pirmojo seto metu abiem tenisininkams pavyko laimėti savus padavimus, tačiau „tie-breako“ metu R. Berankis atidavė iniciatyvą vyresniam savo oponentui ir pralaimėjo 4-7.

Antrajame sete labiau patyręs varžovas apskritai perėmė iniciatyvą. R. Berankis varžovui pralaimėjo jau pirmus du savo padavimus, taip praktiškai išleisdamas iš rankų galimybę triumfuoti sete. Perlaužęs seto eigą N. Mahut laimėjo įtikinamai 6:2. R. Berankis antrajame sete padarė 13, o N. Mahut – 10 neišprovokuotų klaidų.

Trečiajame sete prancūzo dominavimas tęsėsi – rimčiau pasipriešinti oponentui taip ir neįstengęs lietuvis pasirodymą prestižiniame turnyre užbaigė vos tik jį ir pradėjęs.

Trečiajame sete N. Mahut laimėjo du mūsiškio padavimus, ir padarė tik 3 neišprovokuotas klaidas. Palyginimui, R. Berankis suklydo 11 sykių.

Per visą mačą Ričardui pavyko laimėti tik vieną geimą, kuomet padavimus atliko korto šeimininkas iš Prancūzijos.

„Roland Garros“ vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir 2 mln. eurų čekis.

Primename, kad viena didžiausių R. Berankio svajonių – kelialapis į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tam, kad patektų į jas, lietuviui iki birželio 6-os dienos ATP reitinge reikia išsilaikyti bent iki 70-75 vietos. Iki tol ATP dar tris kartus skelbs reitingą.

Turnyras, kuriame dalyvaus visi pajėgiausi pasaulio tenisininkai, išskyrus traumą patyrusį Roger Federerį, vyksta nuo gegužės 22 iki birželio 5 dienos. Jame nugalėtojo titulą gina šveicaras Stanislasas Wawrinka.

Vyrų turnyro, kuris rengiamas jau 115-ą kartą, prizų fondą sudaro 16 mln. 8 tūkst. 750 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (475)