Kasmet varžybos sulaukia vis daugiau dėmesio Lietuvoje bei užsienyje. Vis daugiau neįgaliojo teniso žaidėjų atvyksta iš užsienio šalių. Šiais metais sulaukėme nuolatinių aukštos klasės neįgaliųjų teniso žaidėjų iš Baltijos šalių, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, Švedijos bei Turkijos. Išbandyti savo jėgas pirmą kartą į Lietuvą atvyko sportininkai iš Airijos, Rumunijos, Izraelio bei Italijos.

Turnyro organizatorius Lietuvos neįgaliųjų teniso klubas džiaugiasi sulaukiantis aukšto žaidimo lygio, įvairaus amžiaus bei su skirtingomis fizinėmis galimybėmis žaidėjų, norinčių varžytis šiame tarptautiniame turnyre.

Turnyre dalyvavo du Lietuvos sportininkai – Vytautas Mateika ir Aleksandras Olechnovičius. Dvejetų turnyro ketvirtfinalyje jie 1:6, 2:6 nusileido Lenkijos žaidėjams Piotrui Jaroszewskiui ir Jerzy Kulikui. Paguodos turnyre Vytautas Mateikia prasiveržė į priekį ir pateko į finalą, kuriame po atkaklios kovos pralaimėjo Rumunijos žaidėjui Stancu Ionutui Filisanui.

Vyrų kategorijos vienetų turnyro finale Italijos žaidėjas Fabianas Mazzei 6:2, 6:2 nugalėjo varžovą iš Izraelio Adamą Berdichevskį.

Turnyro metu įvyko nemalonių netikėtumų. Moterų kategorijoje dėl sveikatos problemų iš finalo pasitraukė Turkijos sportininkė Busra Un. Dėl šios priežasties moterų kategorijos vienetų ir dvejetų turnyrų finalai neįvyko.

Vienetų turnyro laimėtoja paskelbta Rebecka Bellender iš Švedijos, o dvejetų turnyro laimėtojais tapo taip pat Švedijos žaidėja Sanna Klindt ir sportininkė iš Turkijos Aysegul Zararsiz.

Paguodos moterų kategorijos turnyro finale varžėsi Turkijos žaidėja Ebru Bulgurcu su sportininke iš Baltarusijos Aliona Biarnovič. Rezultatu 6:0, 6:1 laimėjo turkė.

Tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras „Lithuanian Open 2016“ vyko daugiafunkciniame sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekse „SEB arena“. Šis kompleksas yra pamėgtas negalią turinčių sportininkų. Aplinka – puikiai pritaikyta sportuoti ir dalyvauti turnyruose tiek sveikiems, tiek asmenims turintiems įvairią fizinę negalią. Neįgaliųjų tenisas nereikalauja ypatingo pritaikymo neįgaliems sportininkams. Žaidimas galimas ant įvairios tradicinės dangos, nereikalingos modifikuotos raketės ir kamuoliukai. Pakeista tik viena taisyklė – leidžiami du kamuoliuko atšokimai.

Turnyrą padėjo organizuoti įvairios įmonės ir organizacijos. Vilniaus miesto savivaldybė organizavo dalyviams ekskursiją į Valdovų rūmus. Žaidėjai iš Izraelio, Turkijos bei Švedijos mielai apsilankė Valdovų rūmuose bei susipažino su Lietuvos ir Vilniaus miesto istoriją. Dalyvių pervežimu automobilius suteikė „Moller auto“ savanoriai. „Gintarinė vaistinė“ apdovanojo visus prizininkus sveikatą stiprinančiomis ir grožio priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją