Antalijoje vykusių varžybų vaikinų vienetų turnyre šiaulietis iškovojo 4 pergales ir tik finalo kovoje 1:6 2:6 nusileido Makedonijos tenisininkui Gjorgji Jankulovskiui. Paskutinis Lietuvos tenisininkas, žaidęs šių varžybų finale, buvo Ričardas Berankis. 2004 metais jis tapo Rytų Europos čempionato nugalėtoju.

Pakeliui į finalą M. Bružas nugalėjo Juodkalnijos, Turkijos, Makedonijos ir Kipro tenisininkus. Ypač dramatiškai klostėsi šiauliečio ir Kipro tenisininko Antreaso Djakourio pusfinalio susitikimas, kuriame M. Bružas, po daugiau nei 3 valandų kovos, šventė pergalę 6:4, 4:6, 6:4.

Lietuvos rinktinę varžybose lydėjęs treneris Šarūnas Kulnys džiaugėsi M. Bružo pasiektu rezultatu, tačiau apgailestavo, kad sekinantis pusfinalis nepaliko jėgų finalui.

„Tik labai džiaugiuosi tuo, ką Matui pavyko pasiekti šiame turnyre. Tikiuosi, kad šis rezultatas jam taps rimta paskata lieti dar daugiau prakaito treniruotėse. Šiek tiek apmaudu dėl finalo, tačiau prieš tai vykęs pusfinalio susitikimas matyt išsunkė per daug jėgų. Juolab, kad sunkių ir ilgų mačų Matas turėjo ir daugiau.

Štai kad ir pirmame rate savo varžovą jis įveikė tik trečio seto tie „breike“. Man malonu ir tai, kad M. Bružą, kaip tenisininką, tam tikra prasme galime laikyti Teniso sąjungos vykdomo „Nacionalinės treniruočių stovyklos“ projekto rezultatu. Neturime daug gabių jaunų tenisininkų, todėl patys gabiausi, mano galva, gali tobulėti tik dirbdami ir besitreniruodami kartu“, - sako Š. Kulnys.

Lietuvai, be M. Bružo, šiose varžybose taip pat atstovavo šiauliečiai Matas Vasiliauskas ir Klaudija Bubelytė, o taip pat Utenos teniso klube besitreniruojanti Adelina Norvaišytė.

Merginos pasirodymą varžybose baigė antrame rate, o M. Vasiliauskas krito varžybų ketvirtfinalyje.

M. Bružo ir M. Vasiliausko dvejetas liko ketvirtas vaikinų dvejetų turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)