Visgi pernai Lietuvos rinktinėje mače prieš Slovėniją debiutavęs devyniolikmetis Tadas Babelis sako, kad į Šiaulius atvyksianti norvegų komanda bus stipresnė nei ta, su kuria lietuviams teko kovoti prieš du metus.

2013 metais antrame ATP tūkstantuke buvęs Norvegijos rinktinės lyderis Viktoras Durasovičius jau sugebėjo pakilti iki 457 pasaulinio reitingo vietos. O pernai norvegų komandoje Deviso taurėje debiutavo ir vienas perspektyviausių jaunųjų pasaulio tenisininkų Kasperas Ruudas. Septyniolikmetis vaikinas jau beldžiasi į pirmojo ATP tūkstantuko duris, o 2015 metus jis baigė būdamas pirmoje pasaulinio aštuoniolikmečių reitingo vietoje.

Tai, kad Norvegijos rinktinės lyderiai gali nustebinti aukštesnį reitingą turinčius varžovus, patvirtina ir T. Babelis. Šių metų pradžioje ITF „Futures“ serijos turnyruose jam jau du kartus teko kovoti prieš K. Ruudą. Abu kartus pergales iškovojo lietuvio varžovas.

„Pirmą mačą pralaimėjau 5:7, 3:6, o antrame nusileidau 2:6, 1:6. Visgi manau, kad pirmo susitikimo rezultatas teisingiau atspindi mūsų pajėgumą. Nes antrą kartą į kortus ėjau sirgdamas ir dar prieš mačą jaučiau, kad daug galimybių pasipriešinti norvegui neturiu. Pirmojo mačo metu turėjau savo šansus, tačiau jais nepasinaudojau: pirmame sete buvau priekyje 5:4 ir ėjau servuoti, tačiau kelios klaidos neleido man laimėti seto“, – prisimena T. Babelis.

Kalbėdamas apie K. Ruudo žaidimą lietuvis išskyrė pastarojo smūgį iš dešinės.

„Ruudo smūgis iš dešinės tikrai labai smagus, jis dažnai jį naudoja siekdamas baigti tašką. Kita vertus, kairė pusė, bent jau taip pasirodė man, kol kas yra gerokai silpnesnė. Dar vienas svarbus aspektas yra danga. Kasperas labiausiai mėgsta žaisti ant grunto, o Šiauliuose bus žaidžiama ant greitesnės „hard“ tipo dangos. Tai turėtų sumažinti Ruudo galimybes pasipriešinti Lietuvos rinktinės lyderiams“.

Pirmosios norvegų raketės V. Durasovičiaus oficialiose varžybose T. Babeliui sutikti dar neteko. Tačiau matyti žaidžiantį – daug kartų. Mat netoli Barselonos gyvenantys vaikinai yra dažni treniruočių partneriai.

„Mes treniruojamės skirtingose, tačiau netoliese esančiuose akademijose. Todėl dažnai tenka padirbėti kartu. Štai ir praėjusią savaitę kelias dienas darėme tai kartu, planuojame bendras treniruotes ir artimiausiomis dienomis. Man atrodo, kad Viktoras gerokai patobulėjo nuo Lietuvos ir Norvegijos mačo Osle, kur jis nusileido R. Berankiui ir M. Bugailiškiui. Nuo to laiko jis sustiprėjo fiziškai, o jo žaidimas tapo daug įvairesnis. Nesakau, kad jis jau šiandien būtų kietas riešutėlis Ričardui ar Laurynui, tačiau nuvertinti Viktoro jokiu būdu negalima“, – sako T. Babelis.

Deviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas tarp Lietuvos ir Norvegijos rinktinių kovo 4-6 dienomis vyks Šiaulių arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją