Tenisininkas pareiškė, kad nuolat dalyvauja ATP rengiamuose „Futures“ ir „Challenger“ serijos turnyruose.

„Po pirmų mano neblogų rezultatų prie manęs priėjo žmogus ir pasiūlė 1,5 tūkst. JAV dolerių už pralaimėjimą „Futures“ serijos teniso turnyro pirmame rate. Aš nesutikau ir mačą laimėjau. Po savaitės tas pats asmuo jau pasiūlė man 2 tūkst. Aš pralaimėjau, gavau 117 dolerių iš prizų fondo, bet kišenėje jau turėjau 2 tūkst.“, - rašoma laiške.

Tenisininkas pabrėžia, kad iki šiol ima pinigus už sutartus mačus ir tai leidžia jam būti finansiškai nepriklausomu. Jis pareiškė, kad nesigėdina savo elgesio, nes pasaulio teniso vadovybė nesurūpina prizinių fondų didinimu.

Šiuo metu ATP reitingo pirmame tūkstantuke yra 14 Čilės tenisininkų. Pajėgiausias jų - Hansas Podlipnikas-Castillo - užima 196-ą vietą.

BBC Sport“ sausio 18-ą dieną paskelbė, kad 16 tenisininkų, įvairiu metu patekdavusių į vyrų ir moterų reitingo TOP-50, dalyvavo sutartuose mačuose. Konkrečių pavardžių ar tiesioginių įrodymų pateikta nebuvo. Pagrindine tokių sutartų susitikimų organizavimo priežastimi įvardintas lažybų kontorų susidomėjimas tuo.

Tuo metu pirma pasaulio raketė Novakas Djokovičius neigia informaciją, kad jis 2007 metų „Masters“ serijos turnyre Paryžiuje tyčia pralaimėjo prancūzui Fabryce'ui Santoro. Apie tai trečiadienį rašė britų leidinys „The Daily Mail“.

„Tai - netiesa. Kas tokia nesąmonę pasakė? Aš pralaimėjau tą mačą. Bet kas gali sugalvoti tokią istoriją apie bet kurį susitikimą, kai pajėgesnis tenisininkas pralaimi pirmuose bet kokio turnyro ratuose ir pasakyti, kad tai buvo sutartas mačas“, - pareiškė N. Djokovičius.

Tuomet Paryžiaus turnyro pirmame rate to laiko trečia pasaulio raketė N. Djokovičius pralaimėjo 39-ą vietą reitinge užėmusiam F. Santoro 3:6, 2:6.

Sausio 18 d. N. Djokovičius pranešę, kad 2007 metais atsisakė pralaimėti už pinigus turnyre, kuris vyko Rusijos mieste Sankt Peterburge.

Šiuo metu serbas dalyvauja pirmame šio sezono „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre - Australijos atvirame čempionate. Trečiadienį nugalėtojo titulą ginantis 28-erių metų N. Djokovičius antrame rate įveikė prancūzą Quentiną Halysą 6:1, 6:2, 7:6 ir trečiame ture susitiks su italu Andreasu Seppi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)