Burtai nebuvo patys palankiausi ir R. Berankiui pirmame rate lėmė susitikimą su 27-erių metų ukrainiečiu Aleksandru Dolgopolovu (ATP-36), kuriam jis pralaimėjo abu ligšiolines tarpusavio dvikovas – 5:7, 5:7, 2:6 toje pačioje Australijoje 2014 m. ir 4:6, 1:6 Majamyje, JAV, 2015 m.

Sėkmės atveju, antrame rate mūsiškio veikiausiai lauktų dar rimtesnis išbandymas – keturiskart AO laimėtojas 34-erių metų Rogeris Federeris (ATP-3), kuris pirmame rate egzaminuos 23-ejų metų gruziną Nikolozą Bisalašvilį (ATP-117).

Beje, ceremonijos vedėjai po burtų iškart prakalbo apie antrame rate laukiančią intriguojančią akistatą tarp R. Federerio ir A. Dolgopolovo, nors abiems jiems dar reikia įveikti pirmus savo varžovus, o R. Berankio nė nepaminėjo.

Lietuvis per savo karjerą jau yra žaidęs su dabartiniu geriausiu planetos tenisininku serbu Novaku Djokovičiumi ir antra planetos rakete škotu Andy Murray, tačiau jo susitikimas su R. Federeriu būtų pirmas istorijoje, nors abu tenisininkai yra ne sykį kartu treniravęsi ir gerai sutaria.

Pergalės pirmame rate kaina – 45-i ATP reitingo taškai ir 50 tūkst. Australijos dolerių (34,71 tūkst. JAV dolerių).

Nuskriaustas neliks ir pralaimėjęs. Jam atiteks 10 ATP reitingo taškų ir 30 tūkst. Australijos dolerių (beveik 21 tūkst. JAV dolerių).

Prestižinio turnyro nugalėtojas susižers net 2000 ATP reitingo taškų ir 2,65 mln. Australijos dolerių (1,84 mln. JAV dolerių).

R. Berankis pagrindinėse „Australian Open“ varžybose dalyvaus ketvirtą kartą iš eilės ir penktą sykį per paskutinius šešerius metus (jis kvalifikacijos neįveikė tik 2012-aisiais). Geriausiai iki šiol lietuvis kol kas pasirodė 2011 ir 2013 metais, kai nužygiavo iki trečio rato, šešioliktfinalio, tačiau juose susitiko su pirmo dešimtuko žaidėjais – atitinkamai ispanu Davidu Ferreru (tuo metu ATP-7) ir škotu Andy Murray (tuo metu ATP-3) – ir pralaimėjo jiems per tris setus.

Praėjusiais metais lietuvis pasiekė antrą ratą, kuriame 2:6, 2:6, 6:7 (3:7) nusileido PAR atstovui Kevinui Andersonui.

Vyrų varžybose čempiono vardą šiemet gina serbas Novakas Djokovičius (ATP-1), o moterų – amerikietė Serena Williams (WTA-1).

Primename, kad prieš atsakingą startą R. Berankis Melburne treniravosi ir su ispanu Rafaeliu Nadaliu (ATP-5), ir su vietiniu herojumi 34-erių metų Lleytonu Hewittu (ATP-306), kuriam šis „Australian Open“ bus jau 20-as karjeroje ir paskutinis.

R. Berankis praėjusią savaitę Dohoje buvo per žingsnį nuo to, kad su R. Nadaliu akis į akį susitiktų ne treniruotėje, o turnyre, tačiau aštuntfinalyje 6:7 (6:8), 1:6 nusileido rusui Andrejui Kuznecovui.

Šiemet pagrindinis R. Berankio tikslas yra Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės. Tam, kad patektų į jas, lietuviui iki birželio 6 dienos ATP reitinge reikia pakilti bent iki 70-75 vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)