R. Berankis laimėjo po atkaklios kovos, kuri truko 2 valandas 8 minutes ir 31 sekundę – 3:6, 6:1, 6:4.

Pergalės šiame mače kaina – bilietas į aštuntfinalį, 20 ATP reitingo taškų ir 19 tūkst. 265 JAV doleriai.

Abu žaidėjai kortuose jau buvo susitikę vienas su kitu ir abu kartus iki tol (2011 ir 2015 m.) pergales šventė italas. Taigi tai buvo pirmas R. Berankio laimėjimas prieš A. Seppį.

Mačo eiga:

R. Berankis sėkmingai pradėjo susitikimą ir laimėjo geimą paduodant varžovui, tačiau patyręs italas iškart atsakė tuo pačiu, o netrukus ir pats pirmą kartą išsiveržė į priekį – 1:2.

Mūsiškis turėjo net kelias progas vėl persverti rezultatą savo naudai itin ilgai užtrukusiame penktame geime, bet A. Seppi atlaikė visas jo atakas ir išlaikė minimalią persvarą – 2:3.

Svarbiausiomis akimirkomis taškus rinkęs italas seto pabaigoje sugebėjo dar kartą laimėti geimą paduodant R. Berankiui – 3:6. Pirmas setas truko 47 minutes.

Tarsi supykęs ant savęs už nesėkmingą pradžią užtikrintai žaidęs R. Berankis antrame sete iškart pabėgo į priekį 3:0 ir nemažino savo apsukų bei padidino pranašumą iki 4:0.

Lietuvos atstovas per 40 min. įtikinamai laimėjo antrą setą 6:1 ir perkėlė mačo baigtį į lemiamą trečią setą.

Įsibėgėjęs R. Berankis nesiruošė sustoti: jis laimėjo pirmą trečio seto geimą paduodant varžovui ir diktavo savo sąlygas – 2:0. Nors A. Seppi čia pat grįžo į kovą ir išlygino situaciją (2:2), lietuvis nepasimetė ir dar kartą kirto atgal – 3:2. Visgi italas dar kartą pasivijo lietuvį – 3:3.

Vis dėlto daugiau jėgų išsaugojęs R. Berankis sugebėjo surengti dar vieną spurtą ir atsidurti per vieną geimą nuo pergalės – 5:3. A. Seppi dar sušvelnino atsilikimą, tačiau lietuvis savo progos neiššvaistė – 6:4!

* * *

Šiemet pagrindinis R. Berankio tikslas yra Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės. Tam, kad patektų į jas, lietuviui iki birželio 6 dienos reikia ATP reitinge pakilti bent iki 70-75 vietos.

Aštuntfinalyje Dohoje R. Berankio laukia akistata su 24-erių metų rusu Andrejumi Kuznecovu (ATP-79), o šios poros nugalėtojas ketvirtfinalyje veikiausiai turės progą mesti iššūkį pačiam 29-erių metų ispanui Rafaeliui Nadaliui (ATP-5).

Antra turnyro raketė ispanas R. Nadalis 6:7 (5:7), 6:3, 6:1 nugalėjo tautietį Pablo Carreno-Bustą, trečias pagal reitingą čekas Tomašas Berdychas 7:5, 6:4 įveikė ukrainietį Sergejų Stachovskį, o kitas Ukrainos tenisininkas Ilja Marčenka 6:7 (8:10), 6:3, 6:2 privertė pasiduoti ketvirtą pagal skirstymą ispaną Davidą Ferrerą.

Kituose šešioliktfinalio mačuose sėkmė lydėjo dar du ispanus, argentinietį, prancūzą ir rusą.

Kiti rezultatai:

Fernando Verdasco (Ispanija) - Malek Jaziri (Tunisas) - 7:6 (7:4), 7:6 (7:4);
Pablo Andujar (Ispanija) - Paolo Lorenzi (Italija) - 6:4, 0:6, 6:4;
8-Leonardo Mayer (Argentina) - Benjamin Becker (Vokietija) - 6:1, 6:2;
Paul-Henri Mathieu (Prancūzija) - Albert Ramos (Ispanija) - 6:3, 4:6, 7:6 (9:7);
Teimuraz Gabašvili (Rusija) - Simone Bolelli (Italija) - 4:6, 6:4, 6:1.

Be pagrindinio prizo, turnyro Katare nugalėtojui atiteks 250 ATP reitingo taškų ir 201 tūkst. 165 dolerių premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)