Lietuvos teniso sąjunga pirmą kartą rengia Deviso taurės Europos-Afrikos zonos pirmos grupės mačą. Būtent todėl šiam renginiui pasirinkome vieną didžiausių šalies arenų. Paskutinį kartą savo žiūrovų akivaizdoje žaidėme 2013-ųjų pradžioje Šiauliuose su Kipro tenisininkais.Tikiuosi, kad vilniečiai ir teniso mylėtojai iš kitų Lietuvos miestų pasinaudos reta proga gyvai pamatyti geriausius mūsų tenisininkus – Ričardą Berankį, Lauryną Grigelį, Luką Mugevičių“, – teigia Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Lietuvos ir Ukrainos mačo nugalėtoja liks pirmoje Deviso taurės grupėje. Pralaimėjusi komanda metų pabaigoje dėl išlikimo šioje grupėje išvykoje kausis su slovėnais.

„Tikrai nenorime vykti į Slovėniją, todėl mūsų vaikinai atiduos visas jėgas kovodami dėl pergalės Vilniuje. O dabar tiesiog linkiu visiems mūsų tenisininkams kuo sėkmingesnių pasirodymų įvairiuose turnyruose. Nes nuo to priklausys tai, su kokia nuotaika ir kaip pasitikėdami savimi jie atvyks kautis su ukrainiečiais“, – sako R. Grušas.

Faktai apie būsimą dvikovą:

– „Siemens“ arenoje Deviso taurės mačas vyks ant specialiai jam paklotos „hard“ tipo „Rebound Ace“ dangos. Būtent ant šios dangos Lietuvos tenisininkai žaidė paskutinį Deviso taurės mačą Lenkijoje.

– Teniso kortas arenoje bus įrenginėjamas rugsėjo 13 dieną. Nuo rugsėjo 14 dienos Lietuvos ir Ukrainos tenisininkai pradės keturių dienų pasirengimą tarpusavio akistatai.

– Teniso mačus „Siemens“ arenoje galės stebėti kiek daugiau nei 9 tūkstančiai žmonių. Bilietus į renginį bus galima įsigyti nuo liepos 27 dienos, juos platins bendrovė „Tiketa“.

– Mačai bus žaidžiami „Dunlop Fort All Court“ teniso kamuoliukais. Treniruotėms ir mačams jų reikės daugiau nei 500.

– Galutinai abiejų komandų sudėtys paaiškės likus dešimčiai dienų iki pirmo susitikimo pradžios. Visgi ir lietuviai, ir ukrainiečiai Vilniuje žada kautis stipriausių sudėčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)