Nors L. Grigelio oponentas geriausių planetos tenisininkų reitinge rikiuojasi trigubai žemiau, lietuviui nebuvo taip lengva, kaip atrodo iš rezultato.

Jaunasis Rusijos tenisininkas itin gerai gynėsi, o mūsiškis neretai klydo – padarė net 9 dvigubas klaidas. Tiesa, jį gelbėjo net 8 atlikti „break'ai“.

Mačas, kurį stebėjo apie 500 žiūrovų, truko mažiau nei pusantros valandos.

Šios pergalės kaina – 18 ATP reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis.

„Visa savaitė buvo labai sunki, netrūko emocijų. Laimėti namuose nėra lengva, nes turi stengtis neapvilti ne tik savęs, bet ir visų, kurie susirenka tavęs palaikyti.

Labai džiaugiuosi, kad pakako dviejų setų. Varžovas demonstravo stabilų žaidimą ir buvo sunku iškovoti kiekvieną tašką. Nuovargį jautėme abu, bet galbūt aš buvau šiek tiek šviežesnis, nes turnyre sužaidžiau mažiau setų. Gal tai ir buvo lemiamas faktorius“, - teigė L. Grigelis.

„Labai dėkoju visiems, kurie mane palaikė visą savaitę. Dabar manęs laukia šiek tiek poilsio, o nuo kito savaitgalio pradėsiu pasirengimą kitoms varžyboms.“

L. Grigelis pirmame rate 6:2, 6:2 įveikė 19-metį baltarusį Ivaną Liutarevičių (ATP-1254), antrajame tokiu pat rezultatu nugalėjo kitą 19-metį – olandą Talloną Griekspoorą (ATP-1030), o trečiąjį barjerą įveikė be kovos – 29-erių rusas Ivanas Nedelka (ATP-542) iš varžybų pasitraukė dėl rankos traumos.

Tuo metu pusfinalyje žiūrovai išvydo reto grožio dvikovą, kurioje mūsiškis per 2 val. ir 15 min. 4:6, 6:2, 6:3 nukovė 26-erių Gerardą Granollersą (ATP-355) iš Ispanijos.

Penktadienį L. Grigelis triumfavo ir dvejetų varžybose. Jis kartu su Luku Mugevičiumi finale 7:5, 3:6, 13:11 palaužė amerikietį Hunterį Reesę ir latvį Mikelį Libietisą.

Beje, tokį dvigubą triumfą lietuvis pasiekė ir 2013-aisiais. Tiesa, tąkart dvejetuose ji žaidė su italu Giuseppe Menga.

Turnyro Vilniuje prizų fondą sudarė 10 tūkst. JAV dolerių.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą yra laimėjęs Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.). Pernai Prezidento taurės turnyro finale L. Mugevičius pralaimėjo moldavui Maximui Dubarenco, kuris nuo šių vasario metų atstovauja Baltarusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)