ATP reitinge neklasifikuojamas Lietuvos tenisininkas po atkaklios kovos 7:5, 4:6, 6:7 (4:7) nusileido metais vyresniam olandui Tallonui Griekspoorui (ATP-1030) ir pasitraukė iš varžybų.

Lemiame sete mūsiškis pirmavo 5:3 ir įgijo teisę paduoti. Net ir pirmaudamas 40-0, jis leido varžovui atlikti „break'ą“, kuris, perėmęs žaidimo kontrolę į savo vartus, išplėšė pratęsimą. Jame sėkmė, deja, šypsojosi svečiui iš Olandijos.

„Geras mačas buvo, tik gaila, kad pralaimėjau. Kartais sudreba ranka, nieko nepadarysi ir nieko nebepakeisi. Gal truputėlį patirties pritrūko, nes man tai tik ketvirtasis tokio rango turnyras. Nepaisant nesėkmės, džiaugiuosi savo žaidimu. Nuoširdžiai dėkoju žiūrovams, kurie mane palaikė. Buvo labai malonu žaisti“, - po 2 val. 34 min. trukusios dvikovos sakė T. Babelis.

Turnyre dar dalyvauja Laurynas Grigelis (ATP-322), Lukas Mugevičius (ATP-581), Julius Tverijonas (ATP-1700) ir Dovydas Šakinis (ATP-2004). Jie pirmuosius savo mačus žais antradienį.

Pagrindiniame vienetų turnyre iš viso startavo 32 tenisininkai iš 14-os šalių.

Pirmadienį po pietų Lietuvos tenisininkai išbandė jėgas dvejetų varžybose. Broliai Aleksas ir Julius Tverijonai taip pat po trijų setų kovos 6:0, 6:7 (4:7), 10:8 palaužė turnyro favoritais laikytų Jaroslavo Šylo ir Andrejaus Vasilevskio iš Baltarusijos pasipriešinimą.

Tuo metu D. Šakinis kartu su amerikiečiu Brendanu Tannenbaumu 6:7 (4:7), 6:1, 7:10 nusileido Rusijos duetui Jevgenijui Jelistratovui bei Vitalijui Koziukovui.

Vėliau žiūrovai išvydo vienais iš favoritų laikomos L. Grigelio ir L. Mugevičiaus poros mačą. Lietuviai rezultatu 6:3, 7:5 džiaugėsi pergale prieš Ivaną Davidovą ir Dimitrijų Mnuškiną iš Rusijos.

„Laimėjome, bet mūsų žaidimas nebuvo pats geriausias. Mums tai - pirmasis mačas turnyre, todėl iš pradžių buvome šiek tiek įsitempę, sunkokai judėjome, - sakė L. Grigelis. - Labai gerai, kad gavome galimybę šiek tiek apšilti prieš vienetų susitikimus. Manau, kad rytoj žaidimas bus geresnis“.

Iš dvejetų varžybų iškritus pirmuoju skirstytam baltarusių duetui, Laurynas ir Lukas tapo pagrindiniais pretendentais į nugalėtojų titulą.

„Tverijonai pateikė dienos sensaciją. Manau, kad niekas nesitikėjo, kad jie įveiks baltarusius. Labai sveikinu Julių ir Aleksą, - pažymėjo L. Grigelis. - Su Luku esame gerai pažįstami. Mums kartu neteko daug žaisti, bet tuose mačuose, kuriuos žaidėme, pasirodėme neblogai. Tikimės, kad Vilniuje sužaisime gerai ir pavyks laimėti turnyrą. Pirmenybę visada teikiame vienetams, bet, jeigu fiziškai jaučiamės gerai, tai ir dvejetams atiduodame visas jėgas“.

Antrą kartą į kortus žengęs T. Babelis juos šį kartą paliko su šypsena veide. Tenisininkas poroje su Kasparu Žemaitėliu 7:5, 6:2 įveikė rusus Denisą Merkulovą ir Igorį Zubovą.

Turnyro, kurio vyriausiasis teisėjas – Jonas Dagys, prizų fondą sudaro 10 tūkst. JAV dolerių. Vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 18 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų ir 1440 dolerių čekis. Turnyro finalas numatomas liepos 25 dieną.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais. Keturis kartus šį turnyrą yra laimėjęs Rolandas Muraška (1994, 1996, 1998, 2000 m.), kartą – L. Grigelis (2013 m.). Pernai Prezidento taurės turnyro finale L. Mugevičius pralaimėjo moldavui Maximui Dubarenco, kuris nuo šių vasario metų atstovauja Baltarusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją