Jau 21-ojo savo „Grand Slam“ trofėjaus siekianti S. Williams pusfinalyje per 1 valandą 18 minučių 6:2, 6:4 nugalėjo rusę Mariją Šarapovą (WTA-4) ir nuskriaudė ją jau 17-tą kartą iš eilės ir 18-tą iš viso.

Abu sykius M. Šarapova, būdama vos 17-os metų, S. Williams įveikė dar 2004-aisiais – Vimbldono ir „WTA Tour Championships“ turnyro Los Andžele finaluose. Visi kiti po to per daugiau nei dešimtmetį vykę šių tenisininkių susitikimai baigėsi vienodai – JAV atstovės triumfu.

Kitame pusfinalyje Venesueloje gimusi G. Muguruza 6:2, 3:6, 6:3 nugalėjo lenkę Agnieszką Radwanską (WTA-13) ir į „Grand Slam“ turnyro finalą, vyksiantį šeštadienį, pateko pirmą kartą karjeroje.

„Aš neturiu žodžių. Visą gyvenimą dirbau tam, kad pasiekčiau šią akimirką. Manau, žaidžiau tikrai gerai, todėl man tik reikėjo išlikti ramiai“, – po sunkios dvikovos sakė ji.

Primename, kad vyrų varžybų pusfinalyje susitiks serbas Novakas Djokovičius (ATP-1) ir prancūzas Richardas Gasquetas (ATP-20) bei šveicaras Rogeris Federeris (ATP-2) ir škotas Andy Murray (ATP-3).

Vimbldono tiek vyrų, tiek moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks po 2000 reitingo taškų ir po 1,88 mln. svarų sterlingų, o bendrą turnyro prizų fondą sudaro net 26,75 mln. svarų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)