Be L. Grigelio „Prezidento taurės“ turnyre šiemet dalyvaus dar vienas ketvirto šimtuko žaidėjas – ispanas Gerardas Granollersas Pujolis, šiuo metu ATP reitinge užimantis 358-ą vietą. G. G. Pujolis, kaip ir L. Grigelis, šiemet jau yra iškovojęs dviejų analogiškų turnyrų titulus.

Turnyre išvysime ir keturis šešto šimtuko žaidėjus. Tai - olandas Scottas Griekspooras (ATP 525), Jevgenijus Jelistratovas iš Rusijos (ATP 530), italas Claudio Fortuna (ATP 560) ir trečia Lietuvos raketė Lukas Mugevičius (ATP 590), kuris praėjusiais metais „Prezidento taurės“ turnyre sužaidė savo karjeros varžybas ir nukeliavo iki pat finalo.

Iš viso turnyre dalyvaus 15 pirmo tūkstantuko žaidėjų. Į kvalifikacinį turnyrą užsiregistravo net 102 tenisininkai iš daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Iš jų – net 17 savo jėgas profesionalų turnyre norinčių išbandyti lietuvių. Vietą pagrindiniame turnyre dėl turimo reitingo jau užsitikrino 18 dalyvių, dar 14 dalyvių pateks įveikę kvalifikacijos barjerą.

Anot renginį organizuojančios Vilniaus teniso akademijos direktoriaus Ramūno Grušo, turnyras „Prezidento taurė“ labai svarbus jauniesiems Lietuvos tenisininkams, nes būtent čia jie dažniausiai iškovoja pirmąjį Teniso profesionalų asociacijos (ATP) tašką.

„Tai puiki motyvacija ir startinė pozicija. Iš tiesų būtent Vilniuje 2008 metais savo ATP taškų kraitį atvėrė L. Grigelis, pora metų anksčiau debiutavo ir Ričardas Berankis“, – pasakojo R. Grušas.

XXVI turnyras „Prezidento taurė“ Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne vyks liepos 18–25 dienomis. Pirmas turnyras Lietuvos Prezidento taurei laimėti Lietuvoje surengtas 1931 metais. Iki 1938 m. Lietuvos teniso sąjunga surengė keturis tokius turnyrus. Tradicinėmis šios varžybos tapo Lietuvai atkūrus nepriklausomybę. Jų organizavimas Lietuvos teniso sąjungos iniciatyva atnaujintas 1994 metais. Šių metų turnyre žais daugiau nei 50 tenisininkų iš daugiau kaip 20 šalių. Šis turnyras yra didžiausias ir seniausias Baltijos šalyse ir vienintelis profesionalų vyrų teniso renginys Lietuvoje. Turnyro prizinis fondas – 10 tūkst. JAV dolerių. Atnaujinamą turnyro tvarkaraštį, rezultatus, nuotraukų ir vaizdo galerijas galėsite stebėti oficialioje turnyro svetainėje prezidentotaure.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją